paddenstoelenexcursie rond het laer

Vereniging voor Natuur en Milieu De Vechtstreek houdt op zaterdag13 oktober 2012 een ongeveer twee uur durende paddenstoelenwandeling/excursie door het Laarbos. Bernhard de Vries uit Hoogeveen is bereid gevonden de excursie te leiden. Hij houdt zich al sinds 1967 beroepsmatig bezig met paddenstoelen en mag zich mycoloog noemen. Hij zal geïnteresseerden die middag meenemen in de wondere wereld van paddenstoelen, schimmels en heksenkringen.

In Nederland komen maar liefst 4.000 soorten paddenstoelen voor, ongeveer 30 soorten daarvan zijn giftig en zeven soorten zijn dodelijk. Sommige giftige paddenstoelen hebben bij het eten ervan een hallucinerende werking. Misschien worden er in het Laarbos wel giftige soorten gezien of worden soorten met de welluidende namen als Fluweelpootje, Hanenkam of Oliebolzwam aangetroffen.

De start is om 14.00 uur bij Huize het Laer in Ommen. Opgeven voor de wandeling/excursie is niet nodig. De wandeling is voor leden van de Vechtstreek gratis, niet-leden betalen 2 euro. Voor informatie: www.vechtstreeknatuur.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.