ommer solisten presteren goed op nk

De Verenigde Nederlandse Muziekbonden (VNM) hielden zaterdag het Nationaal Solistenkampioenschap voor Drumbandmuzikanten in Berlicum (Noord-Brabant). Vijf slagwerkers uit Ommen van de muziekverenigingen De Bazuin en Soli Deo Gloria (SDG) presteerden goed op dit kampioenschap. Matthijs Hierink werd tweede met zijn xylofoon-marimba.

In verschillende divisies streden bijna 150 slagwerkers om Nederlands kampioen te worden. De slagwerkers werden door een tweekoppige jury beoordeeld voor de muzikale uitvoering van hun optreden. Voor een optreden kon maximaal honderd punten behaald worden. Per divisie werd een rangorde bekendgemaakt met punten.

Aron Douma (16) van De Bazuin en Niek Luttikhof (15) van SDG hebben zich op kleine trom kunnen meten met de beste individuele slagwerkers in de tweede divisie. Beiden haalden een puntenaantal van 85 en werden door de jury gewaardeerd voor hun technisch goed uitgevoerde optreden.

Matthijs Boessenkool (17) van SDG behaalde tevens 85 punten op kleine trom in de derde divisie. In de vierde divisie streden tien kleine trom-spelers om het nationaal kampioenschap. Lars Odink (14) van SDG eindigde in deze divisie met 87 punten knap op een gedeelde vierde plaats. Matthijs Hierink (15) van SDG kwam net te kort om de titel mee naar huis te kunnen nemen. Met 86 punten eindigde hij op een tweede plaats in de vierde divisie, sectie xylofoon-marimba.

De jonge slagwerkers uit Ommen keken terug op een geslaagde dag. Ten overstaan van een groot publiek hebben de slagwerkers kunnen laten zien op welke muzikaal niveau zij in staat zijn te musiceren. De solisten ontwikkelen hierdoor tevens hun eigen muzikaal niveau én dat van de verenigingen. Volgend jaar kunnen de slagwerkers zich weer kwalificeren voor het Nationaal kampioenschap. In Bruchterveld wordt op 13 april een regionaal solistenconcours georganiseerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.