nieuwe serie theevisites in palthehof

Het winterseizoen van museum Palthehof in Nieuwleusen begint over enkele weken. Na de sluiting van het museum wordt er weer gestart met een serie van drie theevisites. Op deze theevisites wordt de authentieke film “Nieuwleusen in 1966” vertoond. De film is destijds gemaakt van het plaatselijk leven in het gehele dorp en heel veel mensen zijn er op te zien, zowel jong als oud.

Met de filmcamera is men zo ongeveer door alle straten in Nieuwleusen en Den Hulst gegaan en ook op De Meele is gefilmd. De klant die geld stort bij de spaarbank, de boer die met paard en wagen door het dorp rijdt, de huisvrouwen die boodschappen doen of met de buurvrouw staan te praten, de kinderen op school, kortom het leven van alledag trekt in anderhalf uur film voorbij.

De film, die destijds een groot succes was, is dat ook nu nog. Vorig winterseizoen is de film ook vertoond en de belangstelling is nog steeds groot. Dit jaar wordt “Nieuwleusen in 1966” voor het laatst vertoond. De theevisites zullen op de volgende datums plaatsvinden: zaterdag 10 november, zondag 25 november en zondag 9 december 2012. Kaartjes zijn alleen in voorverkoop tijdens de openingsuren verkrijgbaar in museum Palthehof. Dat kan nog tot en met 27 oktober op woensdag tot en met zaterdag tussen half twee en vijf uur. Vanaf 31 oktober uitsluitend op de woensdagmorgen tussen 10 en 11 uur. Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt. Op is ook echt op.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.