nieuwe leden voor judoclub na sport4kids

Op de matten van judoverening Judo Kwai in Dalfsen waren de kinderen tijdens de judocursus sportief en enthousiast met elkaar aan het stoeien. Voor deze 3-weekse cursus hadden in totaal maar liefst 32 kinderen zich opgegeven, de grootste opkomst tot nu toe.

De trainingen werden verzorgd door de erg enthousiaste trainer Andy Reuvers. Alle kinderen kregen een mooi wit judopak aan. De trainer deed steeds een oefening voor en daarna mochten de kinderen in tweetallen de oefening nadoen, van werptechnieken tot houdgrepen. De oefeningen werden door de kinderen goed uitgevoerd, natuurlijk stond de veiligheid tijdens het judoën voorop.

Bij judo is respect voor de tegenstander erg belangrijk. Zo werd de kinderen aangeleerd om de tegenstander rustig op de mat te laten vallen. Wesley vertelde: “In het begin vond ik het heel moeilijk om de houdgreep te doen maar op het laatst lukte het me wel en won ik bijna altijd!”

Uit de cursus is zeker niet gebleken dat judo alleen voor jongens is, de meiden die mee deden konden goed hun mannetje staan. Iedereen deed enthousiast mee en er werd veel lol gemaakt.

Na deze cursus heeft de judovereniging er acht nieuwe leden bij. Andy Reuvers zei na afloop: “Ik had niet zo’n grote opkomst verwacht, en dan ook nog eens acht nieuwe leden! Het was een geslaagde cursus met veel sportieve en talentvolle kinderen.” William van Lenthe, combinatiefunctionaris gemeente Dalfsen, was zeer tevreden over de samenwerking met Judo Kwai en is blij met de steeds grotere opkomst richting Sports4kids.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.