Home / archiefcentraal / nieuwe fietscrosstopper bij de bissinghcrossers

nieuwe fietscrosstopper bij de bissinghcrossers

Hij is slechts 6 jaar oud en heeft pas zes wedstrijden op zijn fietscross-cv staan. Toch mocht Bissinghcrosser Huub Spliethof tijdens het open Overijssels kampioenschap van afgelopen zaterdag de hoogste tree van het erepodium beklimmen.

In Haaksbergen streed hij net als zijn 23 clubgenoten om de provinciale titel. De hele dag had hij de beste papieren, maar hij moest in de finale toch een gaatje zien dicht te rijden op een concurrent uit Nuland. Op de laatste meters zette hij nog even aan pakte de winst met enkele centimeters verschil.

Wie er ook met de titel Overijssels Kampioen vandoor ging, was Kevin van der Linde. Net als bij het Sallands kampioenschap op eigen baan, mocht hij in Haaksbergen de kampioenstrui in ontvangst nemen. En net als in Ommen was het ook dit keer clubgenoot Vincent Huisjes die er in dezelfde klasse met het zilver vandoor ging.

Iris van der Linde had een kopstart bij de meiden 16 jaar en ouder. Vlak voor de eerste bocht kwam zij echter in botsing met haar voornaamste concurrent. Ze kon op de fiets blijven, maar moest meteen een paar meter toegeven. Haar tweede positie kon ze wel handhaven en won daarmee het zilver.

Grote verrassing van de dag was Talysa Katoele. Zij wist zich op het nippertje te plaatsen voor de finale en had ook daar geen goede start. Ze zette echter direct een versnelling in en reed de andere meiden met zichtbaar groot gemak voorbij en eindigde daardoor als keurige derde.

Bij de cruisers 45 jaar en ouder waren de Bissinghcrossers zeer sterk vertegenwoordigd. Erik Katoele, Raimund van Oenen en Rob Waaijenberg hadden in deze klasse alle drie de finale weten te bereiken. Uiteindelijk was Erik de enige die de topfavoriet uit Geldermalsen kon bijhouden. Hij kwam net te kort om een aanval te kunnen plaatsen, maar was zichtbaar blij met zijn tweede plek. Raimund werd knap derde en Rob Waaijenberg kwam helaas niet verder dan de achtste plaats.

Ook waren er finaleplaatsen voor Tom Sluiter, Michel Schaart en Cencia Waaijenberg. Zij moesten echter genoegen nemen met een respectievelijk vijfde en twee keer zevende plaats.

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.