Home / archiefcentraal / nieuw zorgcentrum op de stekkenkamp

nieuw zorgcentrum op de stekkenkamp

Op Landgoed de Stekkenkamp in Ommen wordt een 24-uurszorgcentrum gemaakt. Dat zegt wethouder Ko Scheele. Er komen twee groepswoningen, voor elk twaalf cliënten die 24 uur per dag zorg nodig hebben omdat ze dementerend zijn. Ook komen er twee vakantieverblijven voor mensen die nierdialyse nodig hebben. Daarnaast komt er ook nog een verblijf voor dagbesteding, waar dagelijks dertien tot zeventien mensen terechtkunnen.

Deze plannen zijn in het kader van de woonservicegebieden. Een woonservicegebied is een wijk of een buurt, waarin ouderen en mensen met een beperking, zo zelfstandig mogelijk en met behoud van eigen regie kunnen wonen. Dat betekent dat niet alleen de woningen levensloopbestendig moeten zijn, de sociale omgeving moet dat ook zijn. In Ommen zijn al drie wijkcentra die zorgen voor sociale cohesie: Nijhenhaghen, Oldenhaghen en Alteveer. “Maar over de Vecht hebben we nog helemaal niets”, aldus Scheele. Hij legt uit dat door de woonservicegebieden ouderen tevredener zijn, en dat het een kostenbesparing op huisartsen van 10 procent oplevert.

Een eis van de provincie is dat een dergelijk plan voor zorg moet passen binnen de gemeente. Daar maakt Scheele zich niet druk om. “We moeten nog iets hebben aan de andere kant van de Vecht. Bovendien zorgt het ook voor een economische drager voor het landgoed.” Samen met de Saxenburgh Groep, Landstede, Carinova en Dimence zal het zorgcentrum gerealiseerd moeten worden.

Lees ook

Inloopspreekuur D66

OMMEN – Op maandag 25 oktober houdt D66 Ommen weer een inloopspreekuur in de Carrousel, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.