nieuw in vinkenbuurt pedicure op goede voet

Twee jaar geleden begonnen de plannen om aan iets heel nieuws te beginnen al vorm te krijgen. Rian Oude Nijhuis, woonachtig in het ‘meestershuis’ van Vinkenbuurt, wilde naast haar functie als groepsleerkracht in Hasselt iets anders gaan oppakken.

“Toen ik 25 jaar werkzaam was in het basisonderwijs, kwam langzaam maar zeker de gedachte bij me op, dat ik het ook heel leuk zou vinden om eens met totaal iets anders bezig te zijn. Ik besloot als pedicure aan huis te willen gaan werken en natuurlijk heb ik mij toen eerst georiënteerd in de buurt. Mijn eigen pedicure Ina Otten, die al jaren een goed lopende praktijk heeft in Nieuwleusen, heeft me over de drempel getrokken. Zij heeft me veel over het vak verteld en verzekerde me dat er werk genoeg is voor een goede pedicure. Ik heb veel geleerd van de keren dat ik met haar mee ging de wijk in. Dat geldt overigens ook voor Jannie Scholten, die een ambulante praktijk heeft in Vinkenbuurt, maar vooral werkzaam is in Dedemsvaart in een zorgcentrum. Het was heel interessant, te ervaren hoe het is om met al je spullen onderweg te zijn en de cliënten thuis te behandelen.”

In 2011 begon Oude Nijhuis met veel enthousiasme aan de opleiding tot basispedicure, aan de Landstede in Zwolle. “De theorie was pittig en het was even wennen om aan de andere kant in de klas te zitten, maar ik heb ervan genoten. Twee dagen voor de klas, één dag zelf in de banken en de rest van de week besteedde ik aan voorbereiding voor beide scholen en de klussen thuis. Het was druk maar ik kreeg er ook energie van. De weken vlogen voorbij en al snel was het tijd om examen te doen. In juli ben ik geslaagd voor zowel theorie als praktijk en dat betekent dat ik aan het werk mag.”

In de zomervakantie werd beneden in het woonhuis een kamer ingericht als pedicureruimte. Het is er licht en ruim en inmiddels van alle gemakken voorzien. Oude Nijhuis schreef zich direct in voor de vervolgcursus ‘Risicovoet’, om binnenkort cliënten met reuma of diabetes vakkundig te kunnen behandelen. Eenmaal in het bezit van dat diploma, mogen de kosten voor behandeling namelijk in de meeste gevallen door de cliënten gedeclareerd worden bij de zorgverzekeraar. “Op dit moment heb ik daarom af en toe een model nodig met reuma of diabetes, dat er geen bezwaar tegen heeft om een keer mee te gaan naar de opleidingsschool, om zijn of haar voeten door mij te laten screenen of verzorgen. Uiteraard zijn hier dan geen kosten aan verbonden. Belangstellenden worden verzocht contact met mij op te nemen.”

Voorlopig blijft Oude Nijhuis parttime aan het werk als groepsleerkracht. “Het blijft een uitdaging om te werken aan de groei van kinderen op weg naar volwassenheid. Daarnaast verheug ik me erop aan het werk te gaan als pedicure. Ik heb ervaren dat heel veel mensen voetproblemen hebben en daar veel te lang mee rond blijven lopen. Dat geldt zeker voor mannen. Het geeft me voldoening wanneer ik daar als pedicure wat aan kan doen. Juist in deze tijd van warme sokken en dichte schoenen is het belangrijk om onze voeten niet te vergeten.”

Kijk voor meer informatie op de website www.pedicureopgoedevoet.nl

In november krijgt iedereen een gratis voetencheck en korte voetmassage. Maakt u op dat moment een vervolgafspraak voor een basisbehandeling, dan ontvangt u 25 procent korting. Tijdens de voetencheck wordt de conditie van uw voeten bekeken en krijgt de patiënt advies over goede voetverzorging. En dat is belangrijk, want tijdig signaleren betekent vaak problemen voorkomen en dat helpt voeten in goede conditie te houden.

De praktijk is geopend op woensdag, donderdag en vrijdag overdag en op woensdag en donderdag ook ’s avonds, aan de Koloniedijk 20 in Vinkenbuurt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.