Home / archiefcentraal / mooie resultaten marathonrijders stokvisdennen

mooie resultaten marathonrijders stokvisdennen

Het marathonseizoen is afgelopen weekend van start gegaan. Voor de Stokvisdennen rijden er inmiddels heel wat rijders 35 tot 125 rondjes per wedstrijd. Op het hoogste mannenniveau zijn dat A-rijders Rutger ter Laak en Elwin Hulsink, vorig jaar beiden goed voor heel wat ‘tv-minuten’ op natuurijs, dit jaar met hun team helaas nog sponsorloos.

Bij de dames heeft Sharon Hendriks na een goed seizoen een nieuwe ploeg, Renault, gevonden met een aantal ervaren rotten, zoals Daniëlle Lissenberg-Bekkering en Manon Kamminga. Kimberly van den Berg heeft ook een nieuwe ploeg, Make a Wish, maar zit helaas geblesseerd thuis. Chantal van Marle heeft de stap van de regiocompetitie naar de landelijke competitie gemaakt en rijdt voor het Kogat-team. Sophie Nijman is van het langebaanschaatsen overgestapt naar het marathonschaatsen en is opgenomen in de ploeg van Palet Schilderwerken. Zij reed bij haar debuut naar een zeer verdienstelijke 28e plaats, vier plaatsen achter Sharon, die dit weekend zelfs al weer als 15de eindigde.

Een niveau lager, bij de landelijke B-rijders, rijden Tim Jansen, Hannes Schalkwijk, heel fraai op het podium als derde dit weekend, en Erben Wennemars tiende. Dan zijn er nog de Noord-Oost competitie en de Leisure World regionale competitie. Ook hier doen veel Stokvisdennenschaatsers mee. Afgelopen zaterdag heeft vooral de jeugd het goed gedaan bij de Leisure World competitie met twee podium plaatsen. Adriaan Janssen werd tweede bij de C1-rijders en Loes Adegeest en Chantal Hendriks werden derde en vierde bij de dames. Voor Loes was dit tevens haar debuut op de 35 rondjes. Bij de C1’s werd verder Arno Broekhuis 8ste en Thies Frankema 9de.

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.