mats lammertink wint veldrit montfoort

Door de vele regenval op zaterdag lag het parcours in Montfoort er nat bij. Mats Lammertink kende een matige start maar kon na een volle ronde aansluiten bij de kopgroep. Weer een ronde later reed hij samen met twee andere renners weg van de groep en bouwden ze een mooie voorsprong op. Na een paar tempoversnellingen van Mats zaten zijn twee medevluchters nog steeds in zijn wiel. Het beslissende moment viel vervolgens in de laatste ronde. Tijdens een van de vele modderstroken reed Mats weg van de rest en kwam uiteindelijk solo als winnaar over de finish. Mats behaalde hiermee zijn eerste Nationale overwinning in de categorie Junioren.

Een dag later werd in Nijverdal de tweede cross van het weekend verreden. In tegenstelling tot een dag eerder in Montfoort lag het parcours er in Nijverdal droog bij. Mats Lammertink en Raymond van de Kruisweg maakten vanaf het begin de koers voor Junioren hard. Er ontstond als snel een kopgroep van uiteindelijk vier man. Een tweetal ronden voor het einde viel de beslissing. Een van de renners uit de kopgroep reed weg. Mats en Raymond waren op achtervolgen aangewezen en konden de koploper niet meer terug halen. Mats werd uiteindelijk tweede en Raymond derde. Voor Raymond is dit zijn eerste podiumplaats in het veldrijden. Met uiteindelijk drie podiumplaatsen kan het team terugkijken op een fantastisch weekend.

Volgend weekend rijden de veldrijders op zaterdag een Nationale cross in Lierop en staat voor de mountainbikers de laatste afspraak van het seizoen op het programma, het Nederlands Kampioenschap marathon in Eijsden.

Kijk voor meer info op www.atbteamlemelerveld.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.