marienberg verknalt feestje hardenberg85

De voetbalclub van Mariënberg en Hardenberg’85 speelden dit weekend tegen elkaar. Alfred Dorgelo stuurde ons het volgende verslag.

Cees ‘Pretkegel’ de Bruin had de eer om samen met wethouder Douwe Prinsse het nieuwe kunstgrasveld op sportpark Baalderveld te openen. Na afloop serveerde dezelfde de Bruin, het oudste lid van de Hardenberger club, zijn pretkegels aan goedgemutste Mainbargers die met 4-1 het feestweekend van de Blauwen een beetje in de war schopten.

De thuisploeg speelde zelfs een beetje voor Sinterklaas, vond ook hoofdverantwoordelijke Erik Eshuis. Aan de overwinning van de roodzwarten viel uiteindelijk niets aan af te dingen. De middag begon nog wel zo leuk voor gastheer Hardenberg’85. Na een mooie opkomst begeleid door een Schotse doedelzakspeler, die verrassend goed Nederlands praatte, schoot Hardenberg’85 uit de startblokken.

Al in de vijfde minuut kon men juichen op het nieuwe hoofdveld van Hardenberg’85. Simon Peltjes haalde op de rand van de zestien verwoestend uit, Chris Regeling was volslagen kansloos op de vuurpijl van de rechtsback van de Hardenbergers. Het doelpunt deed denken aan de weergaloze uithaal van Marco van Basten in ’88. Een tien met een dikke griffel, zo’n goal maakt Peltjes volgens voetbalkenners nooit weer… Lang kon Hardenberg’85 niet genieten van de voorsprong.

Amper twee minuten later trok Mariënberg de stand alweer gelijk. Eerst stuitte Theo de Lange nog op doelman Max van der Ven, maar in de rebound was Ruud Woelderink scherprechter, 1-1. Na een half uur spelen was het Theo de Lange die de Westerparkbewoners op voorsprong schoot. Hij profiteerde optimaal van niet goed uitverdedigen van de Hardenberger defensie. Na rust was het duel snel gespeeld. Eenrichtingsverkeer richting het doel van V/d Ven.

Een vrije trap, net buiten de zestien, luidde de nederlaag in. Ruud Buitenhuis schoot hard de 1-3 binnen, waar de doelman niet vrijuit ging. Het was gespeeld. Trainer Mark Wagt kon goudhaantje Rolf Hofsink met een gerust hart inbrengen. Hij bepaalde de eindstand op 1-4 na goed voorbereidend werk van moatie Theo in de spits.

Resumerend: Een eenvoudige overwinning, maar eerlijk is eerlijk… Het mooiste doelpunt kwam van een blauwe voet. Alleen koop je daar niet de zege voor. Die ging mee naar het roodzwarte hart!

Opstelling: Chris Regeling, Kris Noeverman, Marcel Bolks, Arjan Peters, Jaap Hofman, Ruud Buitenhuis, Han Bouwhuis, Niek Noeverman (71. Rolf Hofsink), Edwin Hofsink, Ruud Woelderink, Theo de Lange

Man van de Wedstrijd: Theo de Lange!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.