marienberg pakt punt tegen koploper

Alfred Dorgelo van VV Mariënberg stuurde ons het volgende wedstrijdverslag van Mariënberg-Sempre Avanti.

Onze Theezetter, de heer P. Ickwick, selecteert en melangeert elke week de beste theesoorten om onze voetballers en de tegenstanders te laten genieten van de mooiste theemomenten in de rust.

Soms maakt hij ze extra lekker door een scheutje honing toe te voegen, tijdens het duel Mariënberg en Voorwaarts had hij gekozen voor rustgevende thee, Rooibos kwam uit het zakje wat rijkelijk stond te pruttelen. De mannen van trainer Mark Wagt genoten volop, 1-0 voor en het ging wel lekker de afgelopen 45 minuten in het eerste bedrijf.

De spelers van Sempre Avanti (Steeds Voorwaarts, jajaja wij draaien onze hand niet om voor een stukje onvervalst Latijn) mochten van oefenmeester Marcel Borkent niet genieten van de overheerlijke thee. De thee vond haar waterloo in de douche, de mannen hadden volgens de fanatieke Borkent het niet verdiend. Eeuwig zonde!

Leider Gerard Lotterman, nooit de beroerdste, gaf na afloop Borkent wat theezakjes mee om zijn elftal dinsdagavond bij de hersteltraining toch te verwennen met vers gezette thee. Nu dan maar het wedstrijdverslag, u merkt het al…Enige uitstel is gewenst. De eerste helft was voor de thuisploeg maar verzuimde het elftal van Wagt om door te drukken en Voorwaarts al voortijdig te elimineren. Al na negen minuten schoot Theo de Lange Mariënberg op voorsprong. Zijn droge schuiver in de linkerhoek was Dinand Stuifzandt te machtig. Halverwege het duel had Ruudje Woelderink een wippertje over Stuifzandt kunnen produceren maar koos hij een andere weg voor het leder.

Vlak na rust ontsnapte Voorwaarts aan een penalty. Theo de Lange werd gevloerd in de zestien maar scheidsrechter Schrik vond het blijkbaar niet genoeg om de bal op de stip te leggen. Het gebrek aan thee in de rust had geen verlammende uitwerking op Voorwaarts, integendeel. Onze gasten kwamen beter in het spel tijdens het eerste duel van het vlaggenschip wat ooit in officieel competitieverband werd gespeeld op het kunstgrasveld.

Eerst stuitte Theo de Lange nog op Stuifzandt die de 2-0 voorsprong voorkwam. Een afgeslagen cornerbal leidde uiteindelijk de gelijkmaker in. De defensie van de roodzwarten reageerden te traag en aanvoerder Theo Mulder schoot hard, strak en onberispelijk de 1-1 tegen de touwen. Als je beide helften bij elkaar optelt was de puntendeling wel een juiste afspiegeling van het duel. Maar daar had pupil van de week, Glenn Buitenhuis, nou niet om kwart over zes (06.15 uur) voor op te hoeven staan. Het waarderingscijfer kwam net boven een zes plus uit.

Zo, nu eerst een Grolsch, dat is beter als de thee van Pick…euh Borkent.

Opstelling: Chris Regeling, Kris Noeverman, Arjan Peters, Erik Huibers, Jaap Hofman, Ruud Buitenhuis, Edwin Hofsink (57. Rolf Hofsink), Han Bouwhuis, Ruud Woelderink, Niek Noeverman (79. Frank Pullen), Theo de Lange

Man v/d Wedstrijd: Arjan Peters (gekozen door Gerard Buitenhuis en Harold de Lange)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.