lemelerveldse modellen promoten haartrends

Het actief meedoen met nationale en internationale kapperswedstrijden heeft de Lemelerveldse kapsalon Look Hair geen windeieren gelegd. Door hun opvallende inzendingen en nominaties van de afgelopen jaren, zijn zij gevraagd om mee te werken aan het jaarlijkse modellenboek van Hair Graphics International, waaruit alle kapsalons uit de Benelux hun inspiratie putten.

In het kappersboek en op de bijbehorende posters, zijn modellen uit Lemelerveld te zien. “Kijk dan”, wijst Look Hair-eigenares Marian Hemmers al bladerend in een dik boek vol knappe mensen met mooie kapsels. “Die jongens komen hier vandaan, en dit meisje is al jarenlang klant van ons. En die ook. Dat is toch bijna niet te bevatten.”

Hemmers is er vol van. Enthousiast als ze is, doet ze samen met haar medewerksters vaak mee aan wedstrijden en eindigt daarmee regelmatig bij de eerste drie. “We zijn nu net weer terug uit Londen, waar we tweede werden bij de Salon International. Die onderscheidingen zijn leuk, toch gaat het ons vooral om de ervaringen die je opdoet tijdens zo’n wedstrijd. De voorrondes bestaan uit het opsturen van foto’s van jouw creaties, maar tijdens de finale kappen alle deelnemers hun modellen in één grote ruimte. Iedereen is geconcentreerd op zijn eigen werk, maar je kijkt toch ook wel hoe collega’s dingen aanpakken. Je leert er dus ontzettend veel van”, vertelt ze.

Naast juryleden, zag ook Hair Graphics International, trendsetter op haarmodegebied, het talent en de gedrevenheid van de Lemelerveldse salon. “Naar aanleiding van onze wedstrijdinzendingen, werden wij benaderd om mee te werken aan het promoten van de haarmode voor zomer 2013. Dat was niet alleen voor ons als salon, maar ook voor onze vaste fotografe Petra Holland een enorme opsteker. We hoefden dus niet lang na te denken over het antwoord.”

Inmiddels is het werk achter de rug. De kapster is trots op het resultaat. “Als ik langs een kapsalon rij en ik zie onze modellen daar dan op levensgrote posters hangen, dan doet mij dat echt wel wat”, bekent Marian. “Haar is altijd al mijn passie geweest. Tevreden klanten vind ik nog altijd het allerbelangrijkste, maar je wil toch graag verder komen in je beroep. Dit is dan wel een enorme opsteker.”

Hemmers weet na dit avontuur precies wat de haartrend is voor zomer 2013. “De felle kleuren zijn op zijn retour. Blonde pasteltinten gaan het helemaal worden. Er wordt steeds meer gewerkt met elumen, een kleurpigment dat qua werking te vergelijken is met henna: 100 procent pigment, zonder schadelijke stoffen, waarvan de houdbaarheid en de glans vele malen langer is dan die van de gewone spoeling of haarverf.” Wat betreft de haarlengte kan alles. Lange lokken, ponykapsels en pittige korte kopjes. “Maar hoe de mode ook luidt, het gaat erom wat bij iemand past. Ik ga nooit alleen af op de mode, maar vooral op de vorm van iemands gezicht, de structuur van het haar en het type kapsel wat bij iemand past. Want haar moet iemand iemands persoonlijkheid onderstrepen. Je moet je er goed bij voelen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.