Home / archiefcentraal / leerzame avond voor de wieke bij de voedselbank

leerzame avond voor de wieke bij de voedselbank

De dames van buurtvereniging de Wieke uit Bergentheim hadden onlangs een leerzame en indrukwekkende avond bij de Voedselbank in Hardenberg. Ze waren daar uitgenodigd door een van de vrijwilligers (en buurvrouw) om een presentatie bij te wonen.

De groep kreeg een kijkje achter de schermen bij de Voedselbank, die dit jaar alweer vijf jaar bestaat. Uitleg over de organisatie, bestaande uit louter vrijwilligers, en de logistiek rondom het verzamelen, opslaan en uitgeven van de levensmiddelen.

Zo hoorden de dames dat er voor Hardenberg ruim tachtig pakketten worden verzorgd, voor Dedemsvaart rond de 35 en voor Ommen ook datzelfde aantal. En dat gebeurt twee keer per maand.

Er zijn veel bedrijven in Hardenberg en omgeving die de Voedselbank steunen door levering van levensmiddelen of op een andere manier. Er zijn ook veel particulieren die regelmatig hun steentje bijdragen in de vorm van voedsel. Er komt veel bij kijken om deze ‘geoliede machine’ draaiende te houden.

“Wat een organisatie. Van verzamelen van goederen, schoonhouden van de uitgifteplaats, adequaat opslaan van goederen tot uitgifte van goederen aan toe. Petje af”, aldus de dames. Natuurlijk werd er op de terugweg al heftig gediscussieerd over hoe de buurtvereniging zelf iets kan doen voor de Voedselbank. Wat het wordt: doneren of goederen geven, daar zijn ze nog niet uit.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.