Home / archiefcentraal / landschap overijssel viert 80 jarig bestaan

landschap overijssel viert 80 jarig bestaan

Landschap Overijssel bestaat dit jaar 80 jaar. Om dit te vieren geeft ze het boek De Landschappen van Overijssel uit, waarin aan de hand van sprekende foto’s en beeldend kaartmateriaal de 34 karakteristieke landschappen van Overijssel worden belicht.

Daarnaast organiseert Landschap Overijssel de komende maanden tal van activiteiten. Zo is vanaf 28 september in de Grote Kerk in Zwolle de tentoonstelling De landschappen van Overijssel te zien en worden diverse lezingen en workshops gehouden. Een speciale fietsroute laat de locaties uit het boek in het echt zien. Hiermee nodigt Landschap Overijssel iedereen uit om het afwisselende landschap van Overijssel zelf te gaan zien. Meer informatie over de tentoonstelling, het jubileumboek en de verschillende workshops www.landschapoverijssel.nl/jubileum

Jubileumboek

Het boek De landschappen van Overijssel geeft een beeld van de 34 landschapstypen die onze provincie kent. Hoe is het landschap ontstaan? Hoe wordt het gebruikt? En wat is typerend voor het landschap? Aan de hand van sprekende verhalen en beeldende kaarten krijgt de lezer een duidelijk beeld hoe het Overijsselse landschap zich ontwikkeld heeft in de afgelopen honderd jaar. Landschapsfotograaf Michiel Pothoff maakt het boek compleet met een serie bijzondere foto’s.

Vanaf 27 september is het boek te bestellen via www.landschapoverijssel.nl Daarnaast is het te koop op de tentoonstellingslocatie (de Grote Kerk in Zwolle), in de lokale boekhandels van Overijssel en in de bezoekerscentra van Landschap Overijssel. Het boek kost 24,95 euro. Iedereen die het boek direct bij Landschap Overijssel bestelt, draagt tien euro bij aan natuur en landschap in Overijssel.

Tentoonstelling

Donderdag 27 september opende Landschap Overijssel de tentoonstelling De landschappen van Overijssel. Mooie foto’s van typische landschappen uit het boek worden hier getoond, ondersteund met verhalen, filmpjes en kaartmateriaal. De tentoonstelling is van 28 september tot 27 oktober te bezichtigen in de Grote Kerk in Zwolle van dinsdag tot en met vrijdag van 10.30 tot 16.30 uur en op zaterdag van 13.30 tot 16.30 uur. De toegang is gratis. Na Zwolle is de tentoonstelling in Deventer en Enschede te bezichtigen.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.