kunstwerk varsen het bezoeken waard

De vrijwilligersgroep ‘Archeologisch kunstwerk Varsen’ rukte afgelopen zaterdag met ‘groot’ materieel uit om het najaarsonderhoud uit te voeren. Dat was hard nodig, want het onkruid groeide welig rond het kunstwerk. Tractor, schotelmaaier, harkeerder, kleine shovel, bosmaaiers en harken werden ingezet om het onderhoud uit te voeren. De taluds van het kunstwerk werden met een bosmaaier gemaaid en bijgewerkt. Het veld rondom het kunstwerk werd met een tractor gemaaid. Al het gemaaide gewas werd verzameld en afgevoerd.

Door het gemaaide gras af te voeren, verschraalt de bodem. De werkgroep hoopt dat hierdoor binnen een paar jaar een bloemrijke locatie ontstaat. Dat voegt volgens hen iets extra’s toe aan het archeologische kunstwerk, dat in februari 2011 in het kader van de gebiedsgerichte uitwerking Varsen is geplaatst. Het ontwerp is van kunstenaar Akyno, en verbeeldt de bewoning van verre voorouders op deze locatie.

De werkgroep heeft het kunstwerk geadopteerd, omdat onduidelijkheid bestond wie het onderhoud moest uitvoeren. Het ligt in de buurtschap Varsen op het terrein van de voormalige camping Dunnewind aan de Vecht. Op dit moment is het moeilijk te vinden. En dat vindt de werkgroep jammer. Zij hoopt dat het geplande fietspad komend jaar wordt aangelegd. Dan kunnen meer mensen van het kunstwerk en de mooie omgeving bij de Vecht in Varsen genieten.

De werkgroepleden kijken voldaan terug op het uitgevoerde onderhoud aan het archeologische kunstwerk. Het ligt er weer netjes en uitnodigend bij. Een bezoekje waard. Volg de klinkerweg Larikmars in de buurtschap Varsen tot aan de Vecht. Dan zie je het kunstwerk op de rand van de hoger gelegen esgrond.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.