korfballers dommerdieck overtuigend kampioen

Het is in 1997 dat d’Ommerdieck 1 voor ’t laatst kampioen werd. Van het kampioensteam van 1997 zijn nog vijf spelers actief: Miranda Huzen (toen Krul) en Carla Aalbers zijn nog steeds spelers in het eerste team, Jan en Alie Fieten spelen nu in het tweede team en Michiel Huzen, is nu scheidsrechter bij d’Ommerdieck.

D’Ommerdieck begon met een goede aanval: na één minuut schoot Agnes Krul raak, gevolgd door Gerja Krul. Stefan van Veldhuizen zorgde voor 3-0. Na 3-1 waren het weer Gerja en Agnes Krul, die voor een mooie stand van 5-1 zorgden. Nog een keer schoot SDO raak, 5-2. Daarna liep d’Ommerdieck vlot uit tot de ruststand van 11-2.

Na rust wist SDO raak te schieten, 11-3. Daarna een schot van Henri Kikkert 12-3. Trainer Bert Schonewille paste een wissel toe. Gerald Kikkert kwam in het veld voor Stefan van Veldhuizen. Robert Batterink schoot raak; de stand was 13-3. Na 13-4 was er weer een wissel; Nienke Rijkeboer kwam in het veld voor Gerja Krul. Agnes Krul schoot raak uit een vrije bal: 14-4. De eindstand was 14-5.

Doelpuntenmakers: Agnes Krul vier keer, Gerja Krul twee keer, Marin Alteveer twee keer, Miranda Huzen twee keer, Henri Kikkert twee keer, Stefan van Veldhuizen, Robert Batterink.

d’Ommerdieck eindigt op de eerste plaats met 11 punten uit zes wedstrijden en een doelgemiddelde van 88-49.

Nu begint de voorbereiding op de zaalcompetitie, die op 10 november start.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.