Home / archiefcentraal / koninklijk bezoek voor wijkboerderij baalder

koninklijk bezoek voor wijkboerderij baalder

Prins Willem-Alexander bracht donderdag 11 oktober een verrassingsbezoek aan wijkboerderij Baalder en het initiatief ‘Samen Slimmer’. Dit project won dit voorjaar het Appeltje van Oranje, een initiatief van het Oranjefonds. De Prins van Oranje ging in gesprek met studenten van De Groene Welle uit Hardenberg en vertegenwoordigers van Stichting Baalderborg, de wijkvereniging en De Groene Welle. Ook nam hij een kijkje bij de nieuwe dierverblijven van de wijkboerderij, die gerealiseerd zijn met de hulp van het Oranjefonds.

Eimert Fikse, initiatiefnemer van het project en gastheer van het bezoek: “Het weer was geweldig en Prins Willem Alexander was erg op zijn gemak tijdens het bezoek. Kortom, we hadden volop de gelegenheid om wijkboerderij Baalder te laten zien en erover te vertellen. Leerlingen van klas 3 van het vmbo-groen van De Groene Welle deden het geweldig en ook cliënten van de Baalderborg praatten honderduit. Mooi was dat De Groene Welle, samen met de zorginstelling, de wijkvereniging en de burgemeester van Hardenberg, de nieuwe plannen van de aanleg van de kindertuinen konden presenteren. Na de dag in mei, dat we op Noordeinde in Den Haag waren om het Appeltje van Oranje in ontvangst te nemen, was deze dag wederom een dag om niet snel te vergeten.”

De Groene Welle en Stichting Baalder wonnen in mei 2012 het Appeltje van Oranje met het initiatief Samen Slimmer, waarbij de wijkboerderij Baalder in Hardenberg nieuw leven is ingeblazen. Studenten van De Groene Welle en verstandelijk beperkte cliënten van Stichting Baalderborg zetten zich gezamenlijk in op de boerderij. Het onderhoud van de locatie en de verzorging van de dieren zorgen voor samenwerking en ontmoeting tussen beide groepen. De kinderboerderij heeft zo zijn wijkfunctie teruggekregen. Inmiddels is ook een moestuin ingericht en wordt natuur- en milieuonderwijs voor basisschoolleerlingen gegeven.

Ook de komende periode blijven studenten van De Groene Welle betrokken bij de wijkboerderij en zullen er verschillende lessen worden georganiseerd. Het bezoek van de Prins is in beeld gebracht door RTV Oost en Blauw bloed. Ook de regionale pers was aanwezig bij het bezoek dat tot het laatste moment geheim werd gehouden. Op deze manier kon de Prins goed zijn aandacht geven aan het project en de deelnemers.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.