kampen wint provinciaal koersbaltoernooi

In een grote kring van koersballers ontvingen dinsdagmiddag 23 oktober de teamcaptains mevrouw Homans-Kreuze van het eerste team uit Kampen en de heer Veltmaat van het 1e team uit Hoonhorst als winnaars van de prestatieve, respectievelijk recreatieve poule, de grote wisselbeker uit handen van Maurits von Martels, wethouder van welzijn van de gemeente Dalfsen. Beide hadden twaalf wedstrijdpunten omdat zij alle wedstrijden gewonnen hadden.

De gehele dag waren 450 koersballers uit 36 plaatsen en buurten uit de provincie Overijssel naar de Trefkoele in Dalfsen gekomen om te strijden voor het beste koersbalteam van Overijssel.

Mevrouw Nomden van het eerste team Wie Gooit Vedan uit Dedemsvaart had ook alle wedstrijden gewonnen, maar minder gewonnen paarwedstrijden. Zij had de tweede prijs in de recreatieve poule. Het team van de heer Loonstra van Titus Brandsmahof uit Almelo behaalde de derde prijs.

De tweede prijs in de prestatieve poule ging naar Almelo van het team van de heer Binnenmars van Dienstencentrum de Riet. De derde prijs in de prestatieve poule ging naar het team van de heer Lubberding van Dante 1 uit Ommen. Het team van Bleistarten 1 uit Kampen, vorig jaar winnaar in de prestatieve poule behaalde de achtste plaats. Het team van Werkeren 2 uit Zwolle kon door omstandigheden de titel in de recreatieve poule helaas niet verdedigen.

Voor de toepassing van de spelregels werd scheidrechter Gert van der Zwaluw uit Deventer enkele keren om uitleg gevraagd, vooral wanneer een team minder spelers had in verband met ziekte. Dit jaar bleef 10 procent uit vanwege gezondheidsbeperkingen of overlijden.

Wethouder Maurits von Martels prees de werkgroepleden, andere vrijwilligers voor de perfecte organisatie van het toernooi. Of de Trefkoele volgend jaar opnieuw gastheer kan zijn is nog een vraag vanwege een op handen zijnde verbouwing voor een nieuwe Trefkoele. “Hopelijk krijgt de geluidsinstallatie de nodige aandacht omdat dit beter moet”, aldus het organiserende SWOL.

De Trefkoele-medewerkers werden door de organisatie dank gebracht voor de prima facilitaire dienst en klantvriendelijkheid. Parkeerwachters hadden ’s morgens al gezorgd voor een keurige begeleiding bij het parkeren rondom de Trefkoele. Enkele vrijwilligers van de koersbalclubs uit Dalfsen-Nieuwleusen, Oudleusen en Wijhe waren dinsdagmorgen om zeven uur al begonnen met de indeling van de twee zalen met 27 koersbalmatten.

In de prestatieve poule zijn 1261 wedstrijden gewonnen en zijn er 3324 paarpunten vóór gescoord. In 2011 was dat respectievelijk 1270 en 3360.

In de recreatieve poule was dat 625 en 1782. Ten opzichte van 2011 was dit 636 en 1718.

Alle deelnemers kregen ter gelegenheid van het 20e PKO een memoblokje mee naar huis. Dat dit op prijs gesteld werd, bleek uit de leuke reacties die de werkgroepleden van hen ontvingen.

Voor meer foto’s zie www.swolemelerveld.nl

Uitslagen Prestatief

1e Kampen 1, 12 punten

2e Almelo, 10 punten

3e Ommen, 10 punten

Recreatief

1e Hoonhorst, 12 punten

2e Dedemsvaart, 12 punten

3e Almelo, 10 punten

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.