indienen nieuwjaarsfeest verlengd tot 15 november

Partijen die een nieuwjaarsfeest in Dalfsen willen organiseren, kunnen tot 15 november een verzoek indienen. De termijn is verlengd met een halve maand. Daarna zal de gemeente bepalen of er een vergunning wordt afgegeven.

De gemeente wil meer dan een nieuwjaarsfeest per kern toestaan. Alleen partijen die een feest organiseren voor de jongere jeugd tot 20 jaar, kunnen een beroep doen op een deel van de subsidie. Er is een bedrag van 12.500 euro gereserveerd. De redenering hierachter is dat jongere bezoekers minder geld te besteden hebben, en anders gaan ‘zwerven’.

In dorp Dalfsen werd altijd een feest in de Trefkoele gegeven, in Nieuwleusen in De Schakel. De beheerder van De Schakel staat positief tegenover de plannen om meer nieuwjaarsfeesten toe te staan. De Trefkoele is minder enthousiast, door concurrentie zou het moeilijker worden het feest financieel haalbaar te maken.

Vorig jaar diende Jan Willem van Leussen met Martien Ekkelenkamp en Karel Kolde al een verzoek voor een alternatief nieuwjaarsfeest in bij de gemeente, dat toen werd afgewezen. Het drietal heeft voor dit jaar weer een aanvraag ingediend voor een nieuwjaarsfeest, dat zich moet richten op 20-plussers. “We merkten dat er de afgelopen jaren in de Trefkoele steeds meer jeugd kwam. Daarom willen wij iets organiseren voor de oudere jeugd.” Het feest zou moeten plaatsvinden in een hal op het industrieterrein, waarin een tent geplaatst zou worden. “Overigens vinden wij het wel laat dat we pas na 15 november uitsluitsel krijgen. Als het wel doorgaat, moeten we dan nog alles regelen, van de toiletwagens tot aan de muziek.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.