ik wist niet dat judo zo leuk zou zijn

Judoles tijdens de naschoolse opvang: zestien kinderen van de bso van Landstede Kinderopvang in Dalfsen gaan 3 maandagmiddagen in oktober een uurtje judoën in De Trefkoele. “We hebben nog maar één les gehad, maar de kinderen zijn al enorm enthousiast”, vertelt pedagogisch medewerker Cindy Veltman.

“Voor de meeste kinderen is het de eerste kennismaking met judo. Eén van hen beoefent de sport al wel, maar wilde toch graag meedoen. Wel zitten de meeste kinderen die bij ons komen op een sport of – in geval van de jongste kinderen – gaan naar zwemles. Toch wilden de meesten graag ook naar judo. Kinderen sporten nu eenmaal graag en ontdekken graag nieuwe sporten en activiteiten”, aldus Veltman.

Ook de ouders vinden het volgens haar leuk dat we dit in bso-tijd aanbieden: “Het is iets extra’s waar hun kinderen veel van kunnen leren.”

De judolessen zijn een initiatief van de gemeente Dalfsen. Onder de naam Activity4kids heeft combinatiefunctionaris Onderwijs & Sport William van Lenthe een aanbod van naschoolse activiteiten samengesteld voor alle kinderen in de gemeente. Veltman: “Wij wilden het aanbod voor de oudere kinderen (groep 7/8) graag uitbreiden, met name met sportactiviteiten. Tenslotte is ‘bewegen’ één van onze speerpunten. Daarbij moest de locatie op loopafstand van de bso zijn. Op beide punten voldeed het aanbod van Activity4kids”, vertelt Veltman.

Als de judolessen bevallen, wil BSO Landstede Dalfsen kijken of de kinderen in de toekomst vaker aan dergelijke naschoolse activiteiten kunnen meedoen, zodat ze met allerlei uiteenlopende sporten in aanraking komen. Veltman: “We maken in vakanties al uitstapjes of nemen een kijkje bij organisaties en bedrijven. Na schooltijd gaan we wel naar het bos, doen een speurtocht, maar meedoen met activiteiten die door andere partijen worden georganiseerd, is nieuw voor ons. Op zich bieden we ook sport op de bso, maar sporten in een zaal met een instructeur, echte matten en in judopak geeft toch net een wat andere beleving.”

Meer weten over BSO Landstede Dalfsen? Bel 06-10 43 79 66.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.