hhc gaat voor eerste periodetitel

Duidelijk is wel dat HHC Hardenberg de beste papieren heeft. In voorgaande seizoenen was een periodetitel niets meer dan een lege doos. Leuk, maar verder van geen enkele waarde. Daar is dit seizoen echter wel inhoud aan gegeven. De winnaars van de periodetitels worden vrijgesteld voor de eerste ronde van de landelijke KNVB Beker competitie. Pas in de tweede ronde worden de periodekampioenen ingeloot, gelijk met de BVO’s.

Dan moet het dus zaterdag gebeuren in de wedstrijd tegen promovendus Kozakken Boys. De ploeg uit Werkendam werd weliswaar net geen kampioen in de hoofdklasse, maar plaatste zich voor de topklasse door de nacompetitie overtuigend te winnen. De eerste wedstrijd tegen ASWH ging nog verloren, maar daarna kwam de ploeg op stoom en versloeg achtereenvolgens RVVH, Harkemase Boys (2x) en als laatste werd ter Leede aan de zegekar gebonden. De selectie bleef nagenoeg intact en werd waar nodig aangevuld met nieuwe spelers. In de topklasse doet de ploeg van trainer Michel Langerak van zich spreken. Afgelopen zaterdag werd de thuiswedstrijd tegen Rijnsburgse Boys met 4-2 gewonnen en neemt Kozakken Boys een 5e plek in op de ranglijst, niet slecht voor een debutant.

HHC Hardenberg deed goede zaken in Katwijk, maar kreeg wel de helpende hand van doelman Atam Koroglu aangereikt. Volkomen onnodig trapte hij Dennis Krohne in de onderbuik en scheidsrechter handelde consequent. Rode kaart en een strafschop. In die wedstrijd speelde HHC Hardenberg een voortreffelijk eerste half uur en won terecht. Voor de 2e keer in dit seizoen koploper en dat misstaat de Hardenbergers niet. De onderlinge verschillen zijn nog gering en de concurrentie is groot. Een garantie voor een spannende competitie en veel enerverende wedstrijden en daar kunnen velen van genieten. De topklasse is inmiddels een toegevoegde waarde, al is nog niet alles naar wens geregeld. Het overleg wordt nog steeds gevoerd.

: Ted Verdonkschot: Kozakken Boys speelt vanuit de omschakeling. HHC Hardenberg moet daar op verdacht zijn

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.