hardloopgroep ag85 eert honderdste en eerste lid

Bos Bedden Loopgroep AG’ 85 heeft op vrijdagavond 26 oktober haar honderdste lid verwelkomd. Nieuwkomer Willemien Weits kreeg uit handen van speaker Henk Borgmeijer een gratis startnummer uitgereikt voor de 26e editie van de Halve Marathon op 21 september 2013. Deze bijzondere geste werd door Borgmeijer aangeboden tijdens de Unicef Kids Run van de Oranjeloop in september toen hij hoorde dat de club binnenkort haar honderdste lid verwachtte.

Willemien reageerde verrast op dit bijzondere cadeau van de Stokvisdennen: “Ik denk dat ik me eerst maar eens ga concentreren op de tien mijlen van de Stationsloop in mei. En dan zie ik wel wat ik ga doen, het is wel een mooi doel om voor te trainen. Het zal me wel lukken, dat moet nu wel”, lacht Weits, met inmiddels drie wedstrijden achter de rug.

Willemien was al een tijdje individueel aan het hardlopen. Het was niet direct haar gedachte om bij een loopgroep aan te sluiten, want ze vond het alleen lopen ook prettig. Doordat ze van kennissen hoorde hoe gezellig het samen lopen was, besloot ze om na haar deelname aan de Oranjeloop, georganiseerd door de regionale loopgroep, enkele keren mee te trainen en haar lidmaatschap werd daarmee een feit. “En daarbij is het trainen met de groep zeer gevarieerd. Het is niet alleen vijf kilometer hardlopen aaneen, er wordt ook aandacht besteed aan interval, korte run en rust. Alles waar je conditie alleen maar van verbetert.” De kunst is, volgens Willemien, om tijdens een wedstrijd niet te letten op anderen, maar juist je eigen tempo in acht te houden. Nu wordt het zaak om haar beste beentje voor te zetten richting de halve marathon.

De avond stond ook in het teken van loper van het eerste uur Cor Kooiker, ook hij ontving een gratis deelname aan de komende halve marathon in Dalfsen. Kooiker liep tijdens zijn hoogtepunt van de loopgroep gemiddeld drie keer per week een wedstrijd. “Inmiddels is dit nu niet meer zo. Nu loop ik een wedstrijd in de maand, het feit is omdat ik ouder wordt het niet meer zo makkelijk gaat als vroeger, maar nog steeds probeer ik zo snel mogelijk de eindstreep te halen”, vertelt Cor. Cor heeft altijd al gesport, het was tijdens zijn diensttijd in 1969 dat zijn interesse voor het hardlopen ontstond. Het voetballen heeft zijn bekoring nog een tijdje gekend, maar in ’83 begon het bloed toch weer te kriebelen om weer te gaan lopen.

En vanaf het ontstaan van de loopgroep tot heden loopt Kooiker alle weken mee tijdens de trainingen. Zijn favoriete hardloopevenement is de Station-tot-Stationsloop. “Hardlopen doe ik puur voor mezelf. Een halve marathon liep ik eens in een uur en twintig minuten, dat is niet snel, maar voor mij was het een super streven. Je moet toch telkens weer die knop om zien te zetten en dat gaat de ene keer makkelijker als de andere keer.” Voorlopig is Cor ook nog lang niet van plan om hiermee te stoppen. Tevens ontvingen beide leden een waardebon van Bos Bedden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.