goede prestatie toerclub dalfsen nck wielrennen

Een enthousiaste groep toerfietsers van de Toerclub Dalfsen heeft deelgenomen aan het Nederlands Clukampioenschap tijdrijden voor teams. Een team bestaat uit zes renners en de tijd van de vierde renner is bepalend voor de uitslag. Het team van de Toerclub Dalfsen heeft een goed resultaat behaald door zich weten te classeren met een gemiddelde snelheid van ruim 38 kilometer per uur. Tegen het geweld van de andere wielrenverenigingen waren zij niet bestand. De uiteindelijke winnaar WV de Jonge Renner uit Oosterhout reed 50 kilometer gemiddeld. Enkele wielrenverenigingen waren niet in staat met ver renners de wedstrijd te beëindigen.

Het team bestaande uit Maico Hulst, Bas Pruim, Gert Kamermans, Frans Broeks, Arne Kootstra en Erwin Meijer ging zeer voorvarend van start. Voor de begeleiding was de ploegleidersauto van People´s Trust Ladies Cycling Team NWH geregeld. Bep Hulst zorgde als ploegleider voor de nodige stimulans en aanwijzingen. Huub Peters was er voor het geval een renner pech zou krijgen.

De route voerde rondom het Lauwermeers en de Waddenkust. In de begin fase was er sprake van veel tegenwind. Door een lichte blessure moest Erwin Meijer na tien kilometer de strijd staken. Wachten op herstel was geen optie. Na ruim 20 kilometer was voor Frans Broeks de pijp leeg. Het vele kopwerk had zijn tol geèist. Ook hij werd achtergelaten om als team verder te kunnen voor een goede prestatie. De overgebleven vier bleven goed samenwerken. Het laatste gedeelte tegen de wind in was zwaar maar omdat de finish in zicht was, wel te doen. Hartverwarmd voor de deelnemers was het onthaal bij de finish. Familieleden, vrienden en vriendinnen toonden hun waardering voor de geleverde prestatie.

Volgend jaar is het team zeker weer van de partij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.