glasvezel start dalfsen aftellen ommen

“Nu gaan we lokale betrokkenheid zoeken van inwoners, middenstanders en verenigingen. We probeen zoveel mogelijk mensen enthousiast te maken. Het moet nog een beetje gaan leven, maar we denken dat de 30 procent zeker haalbaar is.” Inwoners van Dalfsen en Lemelerveld kunnen tot en met 26 januari hun belangstelling voor glasvezel kenbaar maken.

De overige kernen van de gemeente Dalfsen worden in eerste instantie nog niet betrokken bij deze vraagbundeling. De gemeente is in gesprek met Nieuwleusen Synergie over de aanleg van een glasvezelnetwerk in Nieuwleusen. Voor de kern Oudleusen en het buitengebied probeert de gemeente

door middel van burgerinitiatieven realisatie van een glasvezelnetwerk mogelijk te maken.

Informatieavonden

Om de inwoners van Dalfsen en Lemelerveld te informeren over de mogelijkheden van glasvezel, heeft Reggefiber een aantal informatieavonden gepland. In Dalfsen vinden deze op 29 oktober en 7 november plaats in De Trefkoele en de Lemelervelders kunnen zich laten informeren op 31 oktober en 6 november in Zaal Reimink. Alle bijeenkomsten beginnen om 20 uur.

Ommen

De inschrijftermijn is verlengd, dus ondertussen is de kans is nog steeds groot dat Reggefiber in Ommen een glasvezelnetwerk gaat aanleggen. Om aan de benodigde 30 procent van de huishoudens in Ommen te komen, zijn nog 178 aanmeldingen nodig. “Het enthousiasme is groot, maar mensen moeten wel even hun handtekening zetten,” zegt Crans. Ondertussen is het bedrijf ook in Dalfsen en Lemelerveld begonnen met een glasvezelcampagne.

Al enkele maanden is Crans met Reggefiber bezig om zoveel mogelijk Ommenaren warm te maken voor de aanleg van een glasvezelnetwerk in hun stad. Voordat Reggefiber hieraan begint moet 30 procent van de huishoudens in Ommen zich aangemeld hebben. “We hebben er vertrouwen in dat het gaat lukken. Het enthousiasme is groot. Veel verenigingen zien bijvoorbeeld het nut van glasvezel in en ook burgemeester Ahne heeft zijn best gedaan. Het blijft echter lastig om mensen daadwerkelijk te activeren. Daarom proberen we nu degenen die zich nog niet hebben ingeschreven het laatste zetje te geven. We merken soms dat mensen toch nog niet helemaal goed weten wat glasvezel inhoudt en die onduidelijkheid willen we graag wegnemen. Zo is glasvezel in de meeste gevallen niet duurder dan een gewoon abonnement voor internet, tv en bellen.” Vanaf deze week staat op de ruiten van de winkel van Reggefiber aan het Kerkplein in Ommen aangeplakt hoeveel aanmeldingen er op dat moment nog nodig zijn. Het aftellen is dus echt begonnen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.