geslaagde keeperdag bij ovc21

Deze keepersschool staat onder leiding van Gerrie van Eijck. Met ruim dertig jaar nationale en internationale prof-ervaring weet Gerrie het beste in de jeugdkeepers naar boven te halen.

Op donderdag 25 oktober was het zover. Er waren maar liefst 22 keepers van verschillende clubs uit de regio aanwezig om deel te nemen aan de keeperdag die duurde van 9:00 tot 16:00 uur. Het is zeker noemenswaardig dat er zowel jongens als meisjes in de leeftijd tussen de 7 tot 15 jaar meededen aan deze dag.

Nadat alle keepers en begeleiders zich hadden verzameld in de kantine van OVC’21 volgde het openingswoord door Gerrie van Eijck. De trainers werden voorgesteld en de bedoeling van de dag werd uitgelegd. Na het openingswoord werden alle keepers verzocht zich om te kleden en zich te verzamelen op het hoofdveld van OVC’21. Voor de keepers waren de omstandigheden nagenoeg perfect, het was windstil en droog weer en het veld was een beetje vochtig.

Nadat iedereen zich had verzameld op het veld werd er gestart met een warming-up specifiek gericht op keepers. Hier werd al de aandacht gelegd op hoe keepers zich dienen te bewegen. Namelijk niet als ‘een kudde olifanten’, zoals Gerrie dan uitdrukt, door op de complete voet vooruit te komen, maar de keepers moesten zich op de voorvoeten voortbewegen. Alle jeugdkeepers pakten dit heel snel op.

En dat er veel nadruk op het voetenwerk werd gelegd door de trainers kwam in de eerste oefenvorm duidelijk naar voren. De keepers moesten zich door middel van ‘skipping’ voortbewegen door een loopladder waarna er een bal naar hen werd toegeworpen die ze moesten verwerken. Naast het voetenwerk werd er door de trainers ook nadruk gelegd op de ‘uitgangshouding’ van de keepers. Hiermee wordt bedoeld: het klaarstaan op de voorvoeten met de armen gespreid, zodat je klaarstaat om de bal goed en snel te kunnen verwerken. Tussen de oefeningen door kwam Gerrie regelmatig met enkele anekdotes die hij heeft meegemaakt als keeper en keeperstrainer. Dit deed hij met name om aan de jeugdkeepers uit te leggen waarom bepaalde accenten voor keepers belangrijk zijn.

Aan het einde van de ochtend stond er een welverdiende lunch klaar in de kantine van OVC’21. Carles Bemboom, vrijwilliger van OVC’21, had zich weer volledig uitgeleefd om de hardwerkende jeugdkeepers te voorzien van een geweldige lunch.

Nu alle keepers weer waren bijgekomen was het tijd voor het middagprogramma waarin er verschillende oefeningen werden gedaan om een bal te verwerken. Zo werd er geoefend op hoge ballen die bij de eerste paal, tweede paal, buiten het vijfmetergebied kwamen. Uiteraard moeten keepers ook kunnen duiken. Hiervoor hadden de trainers verschillende oefeningen bedacht waarbij de keepers leerden hoe zij moeten ‘insnijden’ op ballen die laag en half hoog in de hoeken komen. Dit insnijden is belangrijk, want wanneer keepers dit goed uitvoeren zullen zij veel meer ballen, die in de hoeken komen, kunnen tegenhouden. Vervolgens werden er duels 1:1 gespeeld met uiteindelijk een slotspel genaamd ‘keepersoorlog’. Hierin konden de keepers zich volledig uitleven over de deze dag aangeleerde accenten.

Na afloop van het middagprogramma werd er wederom verzameld voor de afsluiting. Alle keepers werden bedankt voor hun deelname en kregen naast een aandenken nog een uitnodiging om lid te worden van de Drentse keepersschool die gehuisvest is bij Hardenberg ’85. Voor meer informatie over de Drentse keeperssschool zie www.drentsekeepersschool.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.