gat in de vecht gedicht

De reden is dat voor de brug bij Gramsbergen zand van de bodem van de Vecht is weggespoeld. De afgelopen weken is het spoelgat met zandigeleem opgevuld. Vanaf vanochtend wordt de bodem van dit spoelgat en de bodem onder de brug afgedekt met stortstenen op een zinkstuk. Dit stabiliseert de bodem, gaat het wegspoelen van zand tegen en voorkomt dat er risico’s voor de brugconstructie kunnen ontstaan.

Maandag 15 en dinsdag 16 oktober is te zien hoe kranen op pontons en langs de kant de doeken in het water slepen. Morgen, dinsdag, worden de beide doeken op het water aan elkaar genaaid en daarna wordt alles afgezonken en blijven de doeken op hun plek door er stenen op te storten. Eind oktober is alles gereed voor een veilig begin van het hoogwater seizoen.

Waterschappen zijn verantwoordelijk voor schoon, veilig en aantrekkelijk water. Er wordt niet alleen gewerkt aan het juiste waterpeil en stevige dijken, maar ook aan een veilige situatie onder water. De Vecht en ruimte voor water in de Vecht zorgt voor droge voeten tussen Coevorden en Zwolle.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.