Home / archiefcentraal / erwin scholten nederlands kampioen strokeplay

erwin scholten nederlands kampioen strokeplay

Op de Pitch en Putt Golfbaan in Lemele werd afgelopen weekend het Nederlands kampioenschap Strokeplay B en C gehouden. Na de eerste ronde in de B competitie ging Gerrit Koggel uit Dalmsholte na een rondje par (54) aan kop met een punt voorsprong op Theo Otten die weer één punt voorsprong had op Erwin Scholten en Noel Shannon.

In de tweede ronde perste Erwin Scholten er een ronde 53 uit 1 onder par, Noel een ronde van 55 en Theo Otten een ronde van 58 Gerrit Koggel kwam rond in 63 slagen, Mark Aben meldde zich ook in de top van het klassement met een ronde 56. Erwin ging de finale in met twee punten voorsprong op Noel Shannon en deze had weer twee punten voorsprong op Theo Otten die nog derde stond, Gerrit Koggel stond weer op vier punten, hier achter samen met Mark Heussen, Mark Aben volgde weer op twee punten.

In een spannende derde ronde gaf Erwin de kop positie niet meer af, en tegenstanders misten puts, zodat Erwin met drie slagen voorsprong de titel mocht op eisen na zijn ronde 59. Noel Shannon werd tweede na een ronde 60 en Mark Aben speelde zich na de derde plaats met ook een ronde van 60 slagen.

Theo Otten had op de eindstreep net zoveel slagen nodig gehad als Mark maar door een mindere derde ronde eindigde Theo als vierde, Gerrit Koggel werd vijfde in het eindklassement. In de C categorie ging de zege naar Ingrid de Vuijst, die na een play off Piet van den Hoeven naar de tweede plaats verwees. Lemelnaar Wim van de Linde werd daar zeer verdienstelijk derde met maar één slag minder over drie ronden dan de nummers één en twee. Voor de volledige uitslagen zie de site www.nppb.nl

Lees ook

Voetbal regio Dalfsen

DALFSEN – Het is voor alle clubs even afwachten hoe het programma er voor de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.