Home / archiefcentraal / elzinga zevende op ek meubelmaken

elzinga zevende op ek meubelmaken

Jesse Elzinga (19) uit Dalfsen is vorige week zevende geworden op het EK meubelmaken. Ondanks dat hij graag hoger had willen eindigen, is hij tevreden met het resultaat: “Je moet er niet alleen heen gaan om te winnen, maar ook om te genieten. En ik heb mijn doel bereikt: ik heb een medaille gekregen voor excellent vakmanschap.” Die medaille kregen de deelnemers bij een bepaald aantal punten.

“Tijdens de wedstrijd had al niet meer verwacht in de top drie te komen”, legt Elzinga uit. “De concurrentie was heel sterk, hun precisie en manier van aanpakken was heel goed. Zij hebben het dubbel en dwars verdiend Al lag alles wel heel dicht bij elkaar.” Daarbij gingen bij het Nederlandse team een aantal dingen niet helemaal goed. “De omstandigheden zijn daar natuurlijk heel anders, daar moet je aan wennen. Een verbinding van een deurtje was niet helemaal netjes, die heb ik in het laatste uur nog gemaakt, we hadden wel tijd tekort.”

Elzinga kijkt vooral positief terug op de week: “Het waren hele lange dagen met spanning, maar ik heb er echt vriendschappen opgebouwd. Iedereen in het Nederlandse team had een goede band onderling. En alleen de ervaring was al geweldig.”

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.