Home / archiefcentraal / een kijkje in praktijk voeten en welzijn

een kijkje in praktijk voeten en welzijn

“Gezondheid begint bij de basis. Veel klachten van het lichaam zijn een signaal dat er ergens een verstoring is. Dit duidt vaak op een onbalans in het lichaam. Deze onbalans kan op verschillende manieren benaderd worden. Bij ons in de praktijk bieden wij verschillende methoden aan om klachten te verlichten of te verhelpen”, zegt Yvonne Boertjes van praktijk Voeten en Welzijn in Ommen. Op 6 oktober houdt ze een open dag, van 10.30 tot 15.00 uur.

Behandelingen die Boertjes aanbiedt zijn onder andere:

Medisch Pedicure: voetbehandeling bij de ‘gezonde’ voet, maar ook voetbehandeling in verband met diverse aandoeningen zoals diabetes en reuma. Hierbij wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van een voetenscan. “Indien nodig plaatsen wij ook nagelbeugels en maken wij drukverdelende ortheses.”

Schimmeldiagnostiek: “In samenwerking met het UMC St. Radboud Nijmegen hebben wij de mogelijkheid nagel- en huidschimmels te laten vaststellen. Op de open dag is het mogelijk om door een microscoop te zien hoe een voetschimmel te herkennen is.”

Voetreflexologie is een zachte voetmassage waarbij gevonden blokkades in het lichaam worden opgelost, waardoor het welzijn wordt verhoogd. Ook mogelijk bij Voeten en Welzijn is pijnbestrijding door middel van elektrotherapie. “Dit kan heel goede resultaten bewerkstelligen op het gebied van chronische en acute pijnklachten.”

Door acupunctuur, een methode waarbij de energiebalans in het lichaam hersteld wordt, kunnen verschillende klachten verholpen worden.

Met een mobiele hielbotscanner kan Boertjes de dichtheid van het hielbot meten, wat een betrouwbare indicatie van de dichtheid van de heup en rugwervels is. Hiermee kan het risico op breuken worden vastgesteld. Dit wordt vergoed door de ziektekostenverzekering. Op de open dag geldt voor deze chiropractie/osteoporose-check een aanbiedingstarief van 35 euro.

Tevens kunnen mensen bij de praktijk terecht voor podologie, het aanmeten en vervaardigen van de voorzieningen voor (semi-)orthopedische schoenen, steunzolen en aanpassingen aan (sport)schoenen. Op de open dag kan met een podobaroscoop of een 2D-scan een advies gegeven worden.

Mensen die meer willen weten of zien over de methoden, en willen weten wat de praktijk nog meer in huis heeft, kunnen op 6 oktober een bezoekje brengen, en vrijblijvend informatie of advies krijgen.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.