dialysecentrum hardenberg viert eenjarig bestaan

Het DialyseCentrum Hardenberg (DCH), integraal onderdeel van de Saxenburgh Groep, opende vorig jaar rond deze tijd haar deuren en startte met de eerste dialysebehandelingen. Cliënten en medewerkers hebben deze mijlpaal gevierd met een feestelijke middag met boottocht over de Vecht, spel en lekkernijen. Tijdens deze middag werd teruggekeken op de resultaten over één jaar en vooruitgeblikt op nieuwe ontwikkelingen.

Terugkijkend op het afgelopen jaar is de conclusie dat het DialyseCentrum Hardenberg een sterk stijgende lijn in het aantal cliënten heeft gehad. “Cliënten geven aan dat ze de behandeling heel goed verdragen en dat de zorg eromheen prima is geregeld”, aldus een woordvoerder van het DCH. Het centrum heeft inmiddels enkele vakantiegasten mogen ontvangen die ook tevreden terugkijken op hun verblijf in het Vechtdal.

Ziekenhuis aan overkant

Het DialyseCentrum Hardenberg biedt hoogwaardige zorg aan cliënten met acuut en chronisch nierfalen. Het DCH is gevestigd tegenover het Röpcke-Zweers Ziekenhuis. Er is bewust gekozen voor een locatie buiten de ziekenhuismuren en een inrichting in zachte natuurlijke kleuren. Cliënten moeten een groot deel van hun tijd – gemiddeld zo’n drie keer per week – dialyseren. Op deze wijze kunnen zij toch een huiselijke sfeer ervaren. “Het zou natuurlijk fijner zijn als ik helemaal geen dialyse nodig zou hebben, maar bij Dialysecentrum Hardenberg is het geen straf. Ik ben er thuis”, aldus een reactie van een cliënt.

Mocht opname van de nierpatiënt in het ziekenhuis noodzakelijk zijn, dan is het geruststellend voor de cliënt te weten dat het Röpcke-Zweers Ziekenhuis dichtbij is en helemaal is toegerust om deze patiënt tijdens de opname te kunnen dialyseren.

Het dialyseteam is enthousiast en ondernemend, cliëntgericht en gastvrij. Zij nodigen belangstellenden dan ook van harte uit om eens een kijkje te nemen aan Zwingel 1 te Hardenberg. Meer informatie is ook te vinden op de website: www.dialysecentrumhardenberg.nl of telefonisch: (0523) 27 67 60.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.