de vechtstreek zoekt meest waardevolle boom

Ommen is rijk aan natuurschoon. Men vindt er uitgestrekte bossen, heidevelden en zandverstuivingen. Maar ook bomen in en buiten de stad, dragen bij aan de sfeer van Ommen. Bomen binden CO2 en leveren zuurstof. Zij bepalen mede dat er prettig gewoond en gewerkt kan worden.

De Vereniging Natuur en Milieu De Vechtstreek wil dit natuurschoon voor Ommen behouden en vindt het belangrijk dat waardevolle bomen, boomgroepen of bomenrijen in en buiten de bebouwde kom behouden blijven. De Vechtstreek wil Ommen groen houden en heeft ook uw hulp daarbij nodig.

De Vechtstreek vraagt u de meest waardevolle boom, bomenrij of boomgroepen in Ommen vóór 15 november te melden op nmv@hetnet.nl

Bij uw melding gelden de volgende criteria:

1. De boom/bomenrij/bomengroep staat in de bebouwde kom of in het buitengebied;

2. De boom of bomengroep moet beeldbepalend zijn (groot, en/of opvallend);

3. De boom of bomengroep moet ouder zijn dan vijftig jaar (inschatting van de leeftijd);

geef eventueel de stamdikte van de boom aan op borsthoogte;

4. Het verhaal bij de boom of bomengroep (de geschiedenis van de boom, bijvoorbeeld is het een gedenk- of herinneringsboom)

5. Heeft de boom of bomengroep natuurwaarden (boomholtes voor boommarter, uilen of vleermuizen)

6. Locatie van de boom of bomengroep (probeer zo goed mogelijk aan te geven waar de boom/bomenrij staat, door straatnaam, huisnummer, lantaarnpaalnummer of iets dergelijks te noemen).

De meest waardevolle boom of bomengroep in Ommen zal op ludieke wijze in het zonnetje worden gezet. Weet u meer waardevolle en beeldbepalende bomen in Ommen, waarvan u vindt dat ze beschermd moeten worden, dan kunt u die uiteraard ook melden. De verzamelde meldingen zullen input vormen voor het Bomenbeleidsplan van de Gemeente Ommen. Informatie: www.vechtstreeknatuur.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.