Home / archiefcentraal / dalfsen ondertekent overeenkomst glasvezel

dalfsen ondertekent overeenkomst glasvezel

De komst van een glasvezelnetwerk betekent niet alleen toegang tot razendsnel internet, superieur beeldkwaliteit op tv en spotgoedkope beltarieven. Eén van de grootste voordelen van het glasvezelnetwerk is dat er vele vernieuwende maatschappelijke diensten mogelijk worden. Het biedt nieuwe mogelijkheden om te werken, te leren, te communiceren en te ontspannen. Wethouder Agricola: “Als gemeente zetten we sterk in op het verbeteren van de digitale bereikbaarheid van de hele gemeente Dalfsen. Met glasvezel zijn we in één keer aangesloten op de toekomst en zo klaar voor toekomstige ontwikkelingen. De ambitie van de gemeente Dalfsen is dan ook dat alle inwoners, bedrijven, scholen en instellingen de mogelijkheden van deze digitale supersnelweg optimaal kunnen benutten. De aanleg van glasvezel kan de leefbaarheid verbeteren, maatschappelijke en economische groei stimuleren en de cohesie bevorderen.”

Nieuwleusen Synergie heeft het voornemen om in eigen beheer een eigen open glasvezelnetwerk in de kern Nieuwleusen en het daarbij behorende buitengebied te realiseren. De gemeente is momenteel in overleg met provincie Overijssel en maatschappelijke organisaties om door lokale inbreng en bewonersparticipatie ook glasvezel te realiseren in het buitengebied en de overige kernen.

Reggefiber houdt binnenkort een aantal informatieavonden in Dalfsen en Lemelerveld. Daarnaast wordt er op 3 november een glasvezelwinkel geopend in Dalfsen en kunnen inwoners in Lemelerveld terecht bij het glasvezelservicepunt bij Elektrocentrum. Kijk voor meer informatie op www.eindelijkglasvezel.nl/dalfsen

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.