Home / archiefcentraal / conditietraining bij aco vanelderen

conditietraining bij aco vanelderen

De atletiekvereniging ACO Van Elderen start op 7 november weer met conditietraining voor lopers. De trainingen zijn bedoeld voor zowel leden als niet-leden en kunnen ook nuttig zijn voor mensen die een andere sport dan hardlopen beoefenen.

De trainingen zijn iedere woensdagavond van 21.00 tot 22.00 uur in de sportzaal van school de Maat aan de Baron van Fridaghstraat 137-B in Ommen. De trainingsperiode duurt tot eind maart 2013. De accenten van de trainingen liggen op enkele basis-eigenschappen van conditie, zoals lenigheid, kracht, snelkracht, (loop)-coördinatie en uithoudingsvermogen.

Het algemene bewegingsgedrag en specifiek de loopbeweging zullen verbeteren, waardoor er langer en in een hoger tempo gelopen kan worden. Door de krachttraining met eigen lichaamsgewicht zullen onder andere de rompspieren sterker worden (rompstabiliteit), zodat ook het lichaam tijdens een wedstrijd na een periode niet inzakt. Door een optimaal en doeltreffend loopgedrag zal het plezier en de motivatie voor het lopen verbeteren.

De kosten voor de gehele periode zijn 75 euro voor niet-leden. Voor ACO-leden is deelname gratis. Voor meer informatie en opgave voor de trainingen kan er contact op worden genomen met Cor Bronk, 0529-454077 of 06-51207530

Lees ook

ASC’62 heeft nieuwe hoofdtrainer

DALFSEN – Met ingang van het seizoen 2022-2023 heeft ASC’62 een nieuwe hoofdtrainer. Het bestuur …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.