concurrentie uit afrika voor magic john

Vrijwilligers van Humanitas Taalcoaches hebben geprobeerd dit uit te leggen aan hun taalmaatjes die de Nederlandse taal nog aan het leren zijn. Sommigen begrepen het goed omdat ze de taal al goed beheersen, voor anderen is dat moeilijker omdat ze uit een heel andere cultuur komen en nog maar kort in Nederland zijn. Zij vinden het dan ook wel een beetje spannend.

Na een bezoek aan molen De Lelie, waar molenaar Anton een rondleiding heeft gegeven en er gegeten is tussen de koetsen en zakken meel, is het tijd voor de show in het Magisch Theater. Magic John heet de gasten van harte welkom en wenst ze veel plezier bij de show. Dan wordt het toch wel even spannend. Want hoe kan het dat hij precies weet welke kaart je getrokken hebt en waar komt ineens die mooie assistente vandaan? Maar gelukkig wordt er ook veel gelachen. Sbhatu uit Afrika wordt uitgenodigd als collega-goochelaar en doet vol passie na wat John doet. Totdat de goochelaar munten tevoorschijn tovert bij hem: uit zijn haar, van zijn schouder en uit zijn oren. “Jij hebt een rijke man!” krijgt zijn vrouw Brhana van de anderen in het publiek te horen.

Na het eerste deel van de show is het de beurt aan de inburgeraars en hun maatjes om zelf een truc aan te leren en te presenteren aan het publiek. Daarbij blijkt er goede concurrentie aanwezig te zijn voor Magic John. Na het tweede deel van de show weet iedereen wat een goochelaar is en bleek het een avond vol verbazing en vooral plezier.

Voor Magic John was het ook een spannende avond. Het is toch even afwachten wat er wel of niet begrepen wordt en hoe dingen beleefd worden door de andere achtergrond van deze groep mensen. Maar ook hij had een goede ervaring deze avond. “Wat een leuke mensen, ik heb erg gelachen tijdens het presenteren van de goocheltrucs die ze deden” zei hij na afloop.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.