Home / archiefcentraal / column evert goldsteen trefkoele

column evert goldsteen trefkoele

Dat is waar we in Dalfsen mee bezig zijn en waar heel veel mensen uit ons dorp zich voor inzetten vooral uit de kring van gebruikers en toekomstige gebruikers van de Trefkoele. Er zijn verschillende werkgroepen bezig. Zo is er een werkgroep Ontwerp & Bouw die eisen en wensen van gebruikers verzamelt en inbrengt bij de architect. De architect vertaalt die inbreng weer in zijn ontwerp en langs de weg van overleg, veranderen en aanpassen moet zo een Trefkoele ontstaan die voldoet aan de verwachtingen van zoveel mogelijk gebruikers. De werkgroep Beheer & Exploitatie houdt zich bezig met huurtarieven en servicelasten van de toekomstige Trefkoele. Ook denkt deze werkgeroep na over samenwerkingsovereenkomsten en alle andere aspecten van een gezonde exploitatie. Dan is er nog de werkgroep Communicatie. Deze werkgroep is verantwoordelijk voor de nieuwsbrief die iedereen in Dalfsen onlangs in zijn brievenbus vond en ook voor de inloopavond die deze week (31 oktober) georganiseerd wordt voor alle inwoners van Dalfsen.

Dus er wordt hard gewerkt zonder dat het op dit moment voor veel mensen zichtbaar is. Als gemeente hebben we veel waardering voor al die mensen die achter de schermen zich inzetten om een mooie Trefkoele te realiseren. Ook zijn we blij met de inbreng en betrokkenheid uit de buurt. Het gaat tenslotte om hun uitzicht en hun leefomgeving.

De Trefkoele wordt het centrum voor sport, cultuur, welzijn, opvang en zorg. Dat betekent dat andere locaties, ik denk aan gymzaal Molendijk en het Beatrixgebouw vrijkomen en een andere bestemming kunnen krijgen. Dat betekent ook dat gebruikers van die gebouwen, nieuwe gebruikers van de Trefkoele worden. Niet iedereen is daar enthousiast over, want aan elke verandering zitten naast voordelen, ook nadelen. Dat begrijpen we, want je weet nog niet precies wat die nieuwe Trefkoele gaat worden en wat het precies gaat kosten. Deel uitmaken van een groter geheel, betekent vaak iets inleveren van je eigenheid. Alle begrip daarvoor en we proberen de negatieve effecten ook zoveel mogelijk te compenseren. Maar willen we naar de toekomst toe het niveau van sport, cultuur en welzijn in Dalfsen betaalbaar houden, dan zal zoveel als mogelijk is gebruik gemaakt moeten worden van de nieuwe Trefkoele.

Voor Kulturhus de Trefkoele zijn een aantal kernwaarden geformuleerd Het is goed om daarmee af te sluiten. Het gaat om zaken die in deze tijd van wezenlijk belang zijn voor de dorpsgemeenschap Dalfsen.

1. Samenwerken met aandacht voor eigenheid.

2. Open, uitnodigend, toegankelijk en sportief

3. Diversiteit in leeftijd en publiek

4. Vernieuwend en inspirerend

5. Bindende factor.

De nieuwe Trefkoele wordt een gebouw waar elke inwoner van Dalfsen regelmatig komt, van minimaal een keer per jaar tot wekelijks enkele keren. Een gebouw ook dat van buiten mooi is om te zien en van binnen aangenaam is om te verblijven.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.