Home / archiefcentraal / ccoba presenteert het nfi csi in ommen

ccoba presenteert het nfi csi in ommen

Ccoba, de culturele commissie bibliotheek activiteiten, houdt op dinsdag 9 oktober een avond over het Nederlands Forensisch Instituut. Deze avond komt Walter Makkinga vertellen over zijn werk bij deze overheidsinstelling.

CSI in Ommen, zo spannend was het bij Ccoba nog nooit. Wat CSI in Amerika is, is het NFI in Nederland, een onderzoeksinstituut met een zeer breed pakket aan hightech forensische diensten op meer dan dertig onderzoeksgebieden. Het bekendst zijn DNA-onderzoek, wapenonderzoek en pathologie. Walter Makkinga is na zijn studie bij het NFI op de afdeling verkeersongevallen terechtgekomen. Na de pauze zal hij uit de doeken doen hoe een dergelijk onderzoek verloopt. Voor de pauze komt de algemene werkwijze van het NFI aan bod. En wees gerust, bloederige taferelen zult u deze avond niet aantreffen.

De avond begint om 20.00 uur en de entree bedraagt 5 euro. Vrienden van Ccoba betalen 2,50 euro. Dat is inclusief koffie of thee. Kaarten zijn tijdens de openingsuren verkrijgbaar bij de informatiebalie van de bibliotheek. Ook op de avond zelf is er kaartverkoop. Openingstijden: maandag, woensdag en vrijdag: 13.00 tot 20.00 uur. Zaterdag: 10.00 tot 12.00 uur; dinsdag en donderdag: gesloten. Telefoon: 0529-452158.

Deze informatie is ook te vinden op de website www.ccobavanommen.blogspot.com

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.