brussengroep voor jonge mantelzorgers hardenberg

Dimence en Carinova Steunpunt Mantelzorg in Hardenberg startem op maandag 29 oktober met een Brussengroep voor jonge mantelzorgers van 12 tot 16 jaar. De bijeenkomst duurt van 19.30 tot 21.00 uur en vindt plaats in wijkgebouw Heemse, Meteoorlaan 2 in Hardenberg. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Brussengroep

Heb jij een broer of zus met autisme, ADHD, syndroom van Down of een lichamelijke beperking? Wil je meer leren over je ‘speciale’ broer(tje) of zus(je) en je ervaringen met anderen delen?

Kom dan in oktober/november naar de Brussengroep. Er zijn vier bijeenkomsten: 29 oktober, 5, 12 en 19 november. Voor de ouders is er een avond op 22 oktober en 26 november. Deze avonden duren van 19.30 tot 21.00 uur en vinden plaats bij Dimence, Röpcke Zweerstraat 2 in Hardenberg.

Jonge mantelzorgers

Jonge mantelzorgers zijn kinderen bij wie er thuis iemand extra zorg nodig heeft. Dat kan zijn een ouder, broer of zus met een ziekte, een beperking of met psychische of verslavingsproblemen. Een kwart van alle jongeren zorgt voor een familielid. De aandacht binnen het gezin van deze jongeren gaat vaak uit naar het familielid dat extra zorg nodig heeft. Voor de jonge mantelzorgers is er dan minder aandacht. Zij blijven vaak alleen met hun zorgen.

Voor aanmelden en meer informatie kun je contact opnemen met Dimence via (0546) 83 23 20 of per e-mail via preventie.middenoverijssel@dimence.nl. Ook kun je je bij Carinova opgeven. Bel dan 0900 86 62 of e-mail naar steunpuntmantelzorg@carinova.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.