brandweer naar scholen in ommen

In het kader van de brandpreventieweken bezoekt de brandweer Ommen-Hardenberg zoveel mogelijk basisscholen in de gemeenten Ommen en Hardenberg. In de vorm van een korte voorlichting worden de kinderen van groep 8 gewezen op de gevaren en de gevolgen van brand en hoe je brand kunt voorkomen.

In Slagharen en Vinkenbuurt werd donderdag 11 oktober de aftrap gegeven op B.S.O. De Vonder in Slagharen en O.B.S. Vinkenbuurt in Vinkenbuurt. De kinderen kregen een folder en een vragenlijst over brandveiligheid mee die ze thuis kunnen invullen om ook in huis de brandveiligheid onder de aandacht te brengen. Onder de opgestuurde vragenlijsten wordt een aantal iPads verdeeld. De eerste bezoeken zijn enthousiast ontvangen door zowel leerlingen als docenten.

De hele maand oktober staat in het teken van de brandpreventieweken, een initiatief van de brandwondenstichting. Om deze actie extra onder de aandacht te brengen, bezoekt de brandweer de basisscholen. Hiervoor zijn alle scholen in de gemeente Ommen en gemeente Hardenberg benaderd. 51 scholen hebben gereageerd en deze worden in de loop van de maand bezocht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.