berkum maatje te groot voor nieuwleusen

Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Drenth bepaalde Berkum wat er op het veld gebeurde. Al na twee minuten was rechtsback Jason Huisman dicht bij de openingstreffer, maar zijn afstandsschot stuiterde net naast. Voor de bezoekers was deze wedstrijd de uitgelezen kans om een aantal reserves eens speelminuten te geven, maar ook zij lieten zien dat ze een wedstrijd als deze kunnen domineren. Toch wist de ploeg van trainer Roeland Ten Berge weinig uitgespeelde mogelijkheden te creëren. Het handjevol toeschouwers dat op deze wedstrijd was afgekomen moest uiteindelijk wachten tot de 27e minuut voordat de 0-1 te noteren viel. Een vrije schop vanaf rechts werd bij de eerste paal binnengetikt door aanvoerder Jeffrey Pohowainjaan.

Zo nu en dan liet ook Nieuwleusen zich zien. Ook die ploeg speelde niet met de vaste basiself. In de 38e minuut kreeg Tom Odink een kopkans, maar de hoek was te lastig om echt gevaarlijk te worden. Vier minuten later was Jeroen Elzinga dicht bij de gelijkmaker. Hij kapte zijn directe tegenstander uit en schoot de bal hard op het Zwolse doel. Doelman Mathijs Bouwhuis greep dit moment aan om te laten zien dat hij over een prima reflex beschikt, hij ranselde de bal onder de lat vandaan. Met een ruststand van 0-1 gingen beide ploegen de kleedkamers in.

In de tweede helft werd Berkum nog dominanter. De thuisploeg werd vastgezet op eigen helft en kwam nauwelijks meer aan voetballen toe. Het eerste gevaar na rust kwam wederom via een afstandschot van Jason Huisman. Zijn schot werd gepareerd door doelman Hendrie Hessevoort en de rebound die volgde werd door Bunyamin Özkök voorlangs geschoven. Niet veel later was Jerrol Poot namens Berkum dicht bij een doelpunt. De kleine technicus schoot van ongeveer tien meter de bal hard in de hoek, maar met een formidabele redding hield Henzevoort zijn ploeg op de been.

Toch bleef de schade niet bij één tegentreffer, want in de 57e minuut viel het mooiste doelpunt van de avond. Een afgeslagen bal rolde voor de voeten van Jeroen van Brummen. De afstand was groot, maar toch haalde de ingevallen middenvelder ineens uit. Van Brummen raakte de bal perfect en zag de 0-2 hard tegen de touwen slaan. Tien minuten voor tijd was de volgende treffer een feit, nadat de jonge verdediger Justin Beentjes de bal ongelukkig in eigen doel kopte. Het slotakkoord was in de 86e minuut voor Bunyamin Özkök. Hij kon de bal eenvoudig binnentikken na uitstekend voorbereidend werk van Karim Chengachi. Niet veel later schalde het eindsignaal over Sportpark ’t Klaverblad, met als eindstand 0-4.

Nieuwleusen heeft het dit seizoen lastig in de Tweede klasse H, zo kreeg de ploeg afgelopen zaterdag met 0-3 klop van hekkensluiter DZC’68. De vraag is dan ook waarom men een Hoofdklasser uitkiest als oefenpartner. Trainer Hans Roeland legt uit: “We zouden aanvankelijk tegen Zwolsche Boys oefenen, maar zij hebben dit weekend een bekerwedstrijd. Vervolgens reageerde Berkum op onze oproep. We wilden toch graag voetballen, dus hebben we dat gedaan. Dan weet je dat we veel op onze eigen helft zullen spelen. Daarom hebben we geprobeerd het verdedigend zo goed mogelijk neer te zetten en ik denk dat dat gelukt is. Voor rust hebben we heel weinig weggegeven, daar kunnen we tevreden over zijn.” Op zaterdag 27 oktober gaat Nieuwleusen verder in de jacht op lijfsbehoud, dan staat de uitwedstrijd tegen concurrent VV Dieren op het programma.

Overige oefenuitslagen:

ASC ’62 – SVI: 2-2

Warnsveldse Boys – Holten: 7-2

Hoonhorst – USV: 1-2 *

* In de 80e minuut gestaakt, wegens een blessure van de scheidsrechter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.