belangrijke zege nieuwleusen zaal 1

De zaalvoetballers van S.V. Nieuwleusen zaal 1 hebben maandagavond 22 oktober goede zaken gedaan in de strijd om de bovenste plaatsen in de 1e klasse Q. Er werd met 5-3 gewonnen van directe concurrent Marktzicht 1 en zodoende werd er meteen revanche genomen op de verloren titel van twee jaar geleden, wat de trouwe volgers zich vast nog goed kunnen herinneren.

Zaal 1 trad aan met Wilko Zieleman in het doel en verder Robbert Veenstra, Douwe Kant, Martin de Weerd, Jeroen Elzinga, Erwin Dijk en Ruben Brinkman.

De beginfase van de strijd tussen de nummers 4 en 5 op de ranglijst was onrustig en het eerste wapenfeit kwam van Marktzicht. Gelukkig voor de Nieuwleusenaren werd slechts de buitenkant van de paal getroffen. Toch kwam Nieuwleusen als eerste op voorsprong. Erwin speelde de bal in de loop mee op Douwe die aan een fraaie actie begon en met een goed schot de 1-0 op het scorebord zette. Niet veel later was het Wilko die de bal op Erwin gaf. Hij speelde goed zijn man uit en schoot beheerst de 2-0 tegen de touwen. Vlak voor rust wist Marktzicht nog wel te scoren vanuit een vrije trap waardoor met 2-1 werd gerust.

In de tweede helft was het opnieuw raak voor Marktzicht. Vanuit een moeilijke hoek werd de bal met enig fortuin langs Wilko geschoten waardoor beide ploegen weer op gelijke hoogte stonden. Nieuwleusen raakte echter niet in paniek en liet de bal vlot rond gaan. De gasten uit Nunspeet begonnen echter fysieker te spelen waardoor een gele kaart niet uit kon blijven. Deze kwam er uiteindelijk ook, maar omdat Nieuwleusen niet goed met de overtalsituatie wist om te gaan bleef het slechts 2-2. Uiteindelijk was het Erwin die op aangeven van Robbert de 3-2 maakte. Vlak daarna was het de keeper van Marktzicht die een diepe bal van Nieuwleusen met de handen wist te stoppen, zij het dat de bal buiten het doelgebied beroerd werd. Dit leidde tot een gele kaart voor de doelwachter en de nodige frustraties op de bank waarna de coach van Marktzicht de bank moest verlaten.

Ditmaal wist Nieuwleusen wel goed om te gaan met de overtal situatie en was het Jeroen die de bal kon binnenwerken op aangeven van Erwin. Marktzicht probeerde vooral met schoten van afstand een aansluitingstreffer te maken en deze kwam er ook. De spits van Marktzicht wist met een bekeken schot de bal in de verre hoek te schieten waardoor het nog even spannend werd. Gelukkig was het Robbert die aan deze spanning een einde maken. Hij onderschepte de bal zelf en faalde niet in de afwerking waardoor het 5-3 werd. Vlak hierna was het Ruben die met een strakke voorzet de bal op Robbert speelde. Echter kreeg Robbert een forse duw in de rug waardoor hij ternauwernood een frontale botsing met de paal kon voorkomen. Tegen de verwachting van alle aanwezigen in de sporthal gaf scheidsrechter Mobach slechts alleen een penalty. Erwin ging achter de bal staan maar zag zijn inzet gekeerd worden waardoor het 5-3 bleef.

Door deze overwinning mag Nieuwleusen zich tijdelijk koploper noemen, zij het dat de concurrentie deze speelronde nog in actie moet komen.

Statistieken

1-0 Douwe (Erwin)

2-0 Erwin (Wilko)

2-1 Marktzicht

2-2 Marktzicht

3-2 Erwin (Robbert)

4-2 Jeroen (Erwin)

4-3 Marktzicht

5-3 Robbert

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.