Home / archiefcentraal / basisschool de uitleg ondersteunt hospice

basisschool de uitleg ondersteunt hospice

In het oude huis aan de Bloemendalstraat, Hospice ’t Huis De Pastorie, hangt een hele oude kapstok… en deze kan nu vervangen worden. Want donderdagmiddag 27 september mocht David Ophoff van basisschool De Uitleg, met hulp van zijn klasgenoten, een mooi bedrag van 350 euro overhandigen aan Marieke Postema (coördinator) en Eef van de Jagt (comité van aanbeveling).

Basisschool De Uitleg heeft bij de start van het schooljaar een kleedjesmarkt georganiseerd en groep 8 mocht de catering verzorgen. Met de opbrengst wilden ze graag iets goeds doen. David was zelf op 8 juni bij de opening van de hospice aanwezig maar de hele klas weet ondertussen wel van het ‘bijna- thuis-huis’.

Marieke legt het de kinderen nog een keertje uit: “Dit is een plek waar mensen kunnen wonen die erg ziek zijn en waarvan de dokter heeft gezegd dat zij nog maar een paar maanden zullen leven. Omdat deze mensen zo ziek zijn moet er goed voor hen gezorgd worden. Dat is belangrijk natuurlijk. Het liefste zijn de zieke mensen in hun eigen huis waar familie, vrienden en andere mensen voor hen zorgen. En als het kan willen zij ook het liefste in hun eigen huis sterven. Maar soms kan dat niet, omdat bijvoorbeeld de familie ver weg woont of dat de zorg zoveel vraagt van familie en vrienden dat dit niet meer lukt. En dan is het fijn dat er een plek is die bijna zo thuis voelt als het eigen huis.”

Beide waren aangenaam verrast dat zij de cheque mochten aannemen en ze bedankten de kinderen hartelijk voor hun enthousiaste inzet.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.