Home / archiefcentraal / bargzangers houden eindejaarsconcert

bargzangers houden eindejaarsconcert

“We vieren geen jubileum en het is geen kerstconcert. We organiseren gewoon een gezellige en muzikale avond, waarop we een groot deel van onze nummers ten gehore brengen”, vertelt pr-man Bert Duerink. Hoewel hun repertoire breed genoeg is, hebben de Bargzangers een collegakoor uitgenodigd. “Via een van onze leden kwamen we in contact met de Loo & Drostensingers uit Dalen. Het leek ons leuk om er samen met hen een knallend feest van te maken.”

En een feest gaat het zeker worden. Voor de treden de 60 man tellende Loo & Drostensingers op en na de pauze is het de beurt van de Bargzangers. Tot slot treden beide koren gezamenlijk op. “Dat betekent dat er ruim 100 man op het podium staat, dus dat wordt echt spektakel”, verzekert Duerink.

In tegenstelling tot de Loo & Drostensingers die een echt Shantykoor zijn, vormen de Bargzangers een Vrije Tijds Mannenkoor. “Wij hebben bewust gekozen voor een heel breed repertoire, variërend van nummers in het Nederlands, Duits en Engels, liedjes uit grootmoeders tijd en nummers van Jan Smit, Ben Cramer en Vader Abraham tot shantyliederen. We merken dat juist ons brede repertoire aanslaat bij het publiek, want er zijn altijd wel een aantal nummers die volop meegezongen worden.”

De Bargzangers staan onder leiding van een vrouwelijke dirigent en ook de helft van de muzikanten is van het vrouwelijke geslacht. “Zo zie je maar, wij mannen zijn helemaal niets zonder vrouwen”, grapt Duerink. “Maar daarvoor hebben we niet bewust gekozen. Het kwam toevallig zo uit, maar het werkt wel heel goed.”

Het concert wordt gehouden op 9 november in de Carrousel in Ommen. Aanvang 20 uur. Kaarten kosten 10 euro inclusief een kop koffie.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.