appie houdt de nul en bolksie scoort in laatste duel

Alfred Dorgelo van Voetbalvereniging Mariënheem stuurde ons het volgende bericht over de afscheidswedstrijd van Arjan Bolks en Albert Peters.

Lange tijd leek het AllStar-Team, samengesteld door de afscheidnemende Appie Peters en Arjan Bolks, op een stunt af te stevenen. In de eerste helft leidde de oud-eerste elftalspelers verrassend met 1-0 door een benutte strafschop van Bolks.

Maar in de slotfase repareerde het huidige 1e elftal moeiteloos de schade. Zette een tandje bij en bepaalde de eindstand op 3-1. Echter niemand die daar een euro slechter van werd. Het was vooral genieten op het kunstgrasveld van sportpark Het Westerpark.

Arjan (19 seizoenen) en Appie (15 seizoenen) zwaaiden af en konden rekenen op flink wat publieke belangstelling. Routinier Bolks scoorde in zijn laatste duel en Appie hield voor het oog van zijn dameselftal weer de nul!

Een bont gezelschap arriveerde rond de klok van zevenen op de thuishaven van de Mainbargers.

De koffie ging erin als koek, al snel werden in oude vriendschappen nieuw leven geblazen en kwamen al voorzichtig de eerste anekdotes om de hoek kijken. Leuk om te horen dat sommige sterke verhalen in de loop van de tijd allleen nog maar sterker zijn geworden.

Trainer Jan Breukelman, die ooit het vlaggenschip van de 3e klasse naar de 1e klasse leidde in de succesvolle gloriejaren, had de (on)dankbare taak om een opstelling in elkaar te knutselen.

Maar de oefenmeester van weleer klaarde het klusje met groot gemak. Wist zijn ploeg ongekend te motiveren, haalde een uitspraak aan van een trainer die deze week in de Stentor nog zijn verlies maar moeilijk kon verkroppen en dat werkte als een stier op een rode lap.

Tuurlijk kwam zijn VIPS ook ter sprake in kleedkamer 6 waar iedereen weer op dezelfde plek ging zitten. Het leek wel dat AllStars The Movie Deel 3 hier op het Westerpark werd opgenomen.

Zoals gezegd bood het ‘Oude’Elftal flink wat tegenstand, natuurlijk een schat aan ervaring en dat kon je merken. Luuk Hofsink leek het fluiten ook nog niet verleerd en Jan Huiskes wapperde als vanouds met zijn vlag, alleen jammer dat het felgele tenue 2012 niet heeft gehaald.

Arjan en Appie kregen het eerbetoon wat ze verdienden, in de tweede helft gingen beide heren met luid applaus en bloemen van het veld.

Na afloop was het gezellig bijkletsen in de 3e helft. Kregen Arjan en Appie uit handen van voorzitter Wim Hutten een aandenken van de club, stofte de zeurvitter nog wat oude verhalen af en gooiden de barmensen de tapkranen open.

Het hapjesbuffet werd door iedereen met een bezoek vereerd en de verhalen werden naarmate de klok verstreek alleen maar mooier en mooier….

Arjan en Appie, nogmaals namens iedereen met een roodzwart hart, ontzettend bedankt voor al die jaren 100% inzet in het vlaggenschip van onze mooie club.

Bedankt!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.