Home / archiefcentraal / appeloogst in het vechtdal is minimaal

appeloogst in het vechtdal is minimaal

Door de strenge vorst dit voorjaar is de appeloogst nog niet half zo groot als vorig jaar. De Vechtdal appels en peren die ingeleverd zijn voor het PUUR Vechtdalappelsap of Dubbelsap hebben tot nu toe nog maar zo’n 1000 kilogram opgeleverd, terwijl vorig jaar rond deze tijd al ongeveer 4000 kilogram binnen was. Het PUUR Appelsap en Dubbelsap wordt goed verkocht in de streekwinkels in Ommen, Dalfsen en Hardenberg. In augustus was de voorraad van vorig jaar al uitverkocht.

Als er niet meer appels of peren bij komen is de voorraad in januari al op. Mensen uit het Vechtdal die nog appels of peren over hebben kunnen die de komende zaterdag nog inleveren bij Wijngaard Varsenerhof in Ommen; Aalvanger in Dalfsen Fruitteler Lubbe in Hardenberg en Scholten in Lemele. Voor meer informatie: 06-22205658

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.