afsluiting kinderboekenweek ommen met prijsuitreiking

In de Bibliotheek aan de Chevalleraustraat is vrijdagavond de Kinderboekenweek 2012 afgesloten. Allereerst was er de presentatie ‘Sterren kijken’ door Gerrit Kroeze van de Sterrenwacht Hellendoorn. De aanwezige kinderen genoten van de uitleg over de sterrenhemel, de planeten en wat er al zo te zien is aan het firmament. Tot slot nodigde Gerrit Kroeze alle kinderen uit eens een kijkje te komen nemen in de Sterrenwacht die in het nieuwe informatiecentrum van Staatsbosbeheer in Nijverdal gerealiseerd wordt. Vanaf midden volgend jaar is de Sterrenwacht open voor publiek.

[b]Prijswinnaars[/b[

Om kwart voor acht was er de prijsuitreiking door Arjen Boers van Boekhandel Bruna. Boekhandel en Bibliotheek hebben deze Kinderboekenweek samen opgetrokken en een aantal gezamenlijke activiteiten ontplooid die allen met het thema ‘Hallo Wereld’ van doen hadden. Prijswinnaars in de categorie Koffertjes maken zijn: Thijs Damman, Fabian Rijnstra, Maud ter Beek, Klaudia Smykoryska en Lisa Makkinga. De jury prees vooral de originaliteit van de inhoud van de koffertjes.

Een andere activiteit was het bewerken van een wereldbol. De winnaars hier zijn: Paul Tolnor, Laura Hulleman, Michelle Kelder en Dylan Bruggeman. De mooiste kleurplaat werd gemaakt door Chantal Wendel. Uit de goede inzendingen van de Kinderboekenweekspeurtocht in het centrum van Ommen, met als oplossing ‘Stilton’, zijn de volgende winnaars geloot: Lindy van der Hulst, Naud Huuskes, Ingeborg Boer en Adaya Kwakkel. De winnaars van het digitale spel ‘Codewoord’ zijn nog niet bekend. Alle prijzen zijn door Boekhandel Bruna ter beschikking gesteld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.