afrikaloop voor het eerst in ommen

Wandelaars lopen deze week de Afrikaloop. Dat is een zevendaags wandelevenement door Drenthe en de kop van Overijssel, waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan straat- en weeskinderen in Afrika. Zondag liepen de wandelaars van Dedemsvaart naar Ommen en maandag van Ommen naar Heino. De wandelaars genoten van de geweldig mooie routes, van de verzorging onderweg en het prachtige weer.

In de plaatsen waar de wandelaars eindigen op de desbetreffende dag wordt iedereen gastvrij ontvangen. Zondag was de finish in het Hervormd centrum in Ommen. Diverse vrijwilligers hadden daar een geweldige maaltijd gekookt voor de wandelaars en de mensen die de tocht organiseren van de Andreas Manna Stichting. Een gedeelte van de wandelaars overnachtte bij gastgezinnen. Maandagochtend werd er gestart vanuit de Parochie Centrum in Ommen.

Op deze manier helpen al deze mensen om deze week een prachtig bedrag bij elkaar te krijgen voor straat- en weeskinderen in Kenia, Ghana en Oeganda. Voor deze kinderen zorgt de Andreas Manna Stichting uit Hoogeveen. Zij organiseren de Afrikaloop.

Het wandelevenement duurt tot en met vrijdag. Dan komen de wandelaars weer terug in Hoogeveen en hebben ze in zeven dagen de contouren van Afrika gelopen. Wilt u nog één dag of enkele dagen meelopen dan kan dat. U kunt zich ’s ochtends melden bij de start in de plaats van waar er wordt vertrokken. Informatie over de Afrikaloop op facebook of de website:www.andreasmanna.org

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.