afrikaloop brengt 27000 euro op

De Afrikaloop 2012 sloot vrijdag af en heeft het mooie bedrag van 27.000 euro opgeleverd. Dit bedrag zal de komende tijd nog hoger worden, omdat toegezegde bijdragen nog niet allemaal geïnd zijn. De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagde week. De wandeltocht van zeven dagen, waarbij wandelaars zich laten sponsoren, is vrijdag afgesloten met de laatste etappe: die van Meppel naar Hoogeveen. Ook Ommen werd aangedaan met de loop.

In een week tijd is de omtrek van het continent Afrika gelopen door beekdalen en in het stroomgebied van de Vecht en de IJssel. De hele week genoten de wandelaars van het heerlijke weer, de prachtige routes, de enorme gastvrijheid van de locale bevolking en de goede verzorging door de vrijwilligers. Op enkele blaren na deden zich geen blessures of ongelukken voor. Deelnemers die de kortste route liepen, legden in één week zo’n 150 kilometer af. De wandelaars die de hele week voor de langste afstand gingen, hebben ruim 250 kilometer gelopen. Daarnaast waren er wandelaars die één of enkele dagen meewandelden.

Nadat de groep wandelaars zich bij binnenkomst had verzameld bij De Koffiepot, volgde een feestelijke intocht door de Hoofdstraat. Albert Metselaar, trommelslager van Hoogeveen, begeleidde de groep onder tromgeroffel naar Brasserie ‘t Raethuys. Daar kregen ze een broodje met soep en hier stond wethouder Hiemstra de wandelaars op te wachten.

De noodzakelijke bezuinigingen waarover deze week de gemeenteraad had vergaderd, zag de wethouder in een ander perspectief vergeleken met de voortdurende armoede in Afrika. Hij sprak zijn waardering uit voor het goede doel waarvoor gelopen werd en de manier waarop de stichting haar geld aanwendt. Door alleen met vrijwilligers te werken in zowel Nederland als in Afrika, komt de opbrengst volledig ten goede van de kinderen waar de Andreas Manna Stichting voor zorgt. Ook sprak hij zijn bewondering uit voor de inzet van de wandelaars die de hele week meegelopen hebben. Daarna maakte de wethouder het bedrag dat de Afrikaloop dit jaar opgebracht heeft bekend. Ter herinnering aan deze editie van de Afrikaloop reikte hij de inmiddels bekende Drentse keitjes uit aan de weekwandelaars.

De Afrikaloop wordt georganiseerd door de Hoogeveense Andreas Manna Stichting. Dit is een Hoogeveense organisatie die op kleinschalige basis hulp verleent aan straat-, zwerf- en weeskinderen in Kenia, Ghana en Oeganda. In de directe leefwereld van deze kinderen worden projecten opgezet die leiden tot verbetering van opvang en zorg, onderwijs, landbouw en drinkwater. Niet alleen de kinderen maar ook de wijde omgeving deelt daarin mee. Foto’s en informatie over de Afrikaloop kunt u vinden op Facebook en de website www.andreasmanna.org

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.