zwolsche boys en marienberg delen de punten

Sportpark Jo van Marle in Zwolle-Zuid was afgelopen zaterdag het decor voor een spannende en enerverende voetbalmiddag. Gastheer Zwolsche Boys en Mariënberg waren aan elkaar gewaagd.

De Westerparkbewoners mochten na 90 minuten hartstochtelijk strijden binnen de witte kalklijnen zich de morele winnaar noemen: 2-2.

De thuisploeg verzuimde, vooral in de tweede helft, Mariënberg op de slachtbank te leggen.

De spitsen van trainer John Beijen misten legio kansen, vonden de sterk keepende Chris Regeling op hun weg of knalde de ballen tegen paal en lat.

Oefenmeester Mark Wagt van de roodzwarten stuurde voor het derde opeenvolgende duel dezelfde 11 namen het veld in. Michael Zweers had na amper vier minuten de eerste mogelijkheid maar zijn schuiver was te zacht om de jonge talentvolle doelman Nick Bouwman (19) te verontrusten. Nadat Theo de Lange na een kwartier voetballen wederom stuitte op Bouwman was het Regeling die met enkele knappe reddingen zijn ploeg in de race hield. ‘Spookspits’ Jeffrey van der Vlist kon niet afdrukken.

Mariënberg moest na een half uur spelen noodgedwongen wisselen. Middenvelder Zweers haakte geblesseerd af en werd vervangen door Edwin Hofsink. Het spel golfde op en neer met kansen in beide zestienmeters. Jammer genoeg leidde een inschattingsfout van Regeling de 1-0 in van de Zwolsche Boys. Een ingooi werd voor het doel van Mainbarg geslingerd. Geheel onnodig kwam Regeling zijn domein uit terwijl enkele spelers van de roodzwarten zich net wilde bekommeren om de bal. Spits van der Vlist profiteerde dankbaar, vond eerst nog Peters op zijn weg die bekwaam redde op de doellijn maar in de rebound schoot v/d Vlist alsnog raak.

Maar het roodzwarte hart kwam knap en nog voor de rust terug. Theo de Lange stoomde op naar Bouwman, gaf af op Niek Noeverman die hard leek binnen te schieten maar de jongeling in het doel van Zwolsche Boys met de uitstraling en allure van een hoofdklasse-doelman redde uitstekend maar was kansloos op de inzet vervolgens van de Lange: 1-1.

Na rust schoot Zwolsche Boys na precies negen seconden al op de paal achter de kansloze Regeling, Mariënberg ontsnapte aan een vroege achterstand in het tweede bedrijf. Niek Noeverman had de

1-2 op de schoen maar verkoos de bal voor te geven. De lat stond weer succes van de groenwitten in de weg.

Zwolsche Boys was heer en meester, drukte Mariënberg in de achterhoede maar kapitein Arjan Peters was Zen en een rustig baken in de woelige zee en viste elke bal op het droge. Meerdere malen kroop Mariënberg door het oog van de naald. Néé, Zwolsche Boys had misschien wel recht op drie punten gezien de vele kansen maar de arbeidsethos van de roodzwarten was hartverwarmend en puur op basis van onverzettelijkeheid en tomeloze inzet werd het punt over de streep getrokken.

Opstelling: Chris Regeling, Roy Botter(62. Jaap Hofman), Arjan Peters, Marcel Bolks(70. Wilco Wittenberg), Kris Noeverman, Michael Zweers (27. Edwin Hofsink), Han Bouwhuis, Ruud Buitenhuis, Ruud Woelderink, Niek Noeverman, Theo de Lange.

Man v/d Wedstrijd: Arjan Peters

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.