Home / archiefcentraal / zwitserse prijzen voor amy von piekartz

zwitserse prijzen voor amy von piekartz

Het was een bijzondere wedstrijd; Alex Stein, de grondlegger van dog frisbee in Amerika, was in Zwitserland. Alex Stein heeft in 1971 zijn hond Ashley Whippet het honkbalstadion binnengesmokkeld en heeft in de pauze van de nationaal uitgezonden wedstrijd een frisbeedemo gegeven. Hij is vervolgens gearresteerd, heeft een paar dagen in de gevangenis gezeten en na zijn vrijlating werd hij wereldnieuws. Hij is door de president van Amerika uitgenodigd en is bij een aantal grote talkshows geweest. Vanaf dat moment groeide de sport in Amerika snel en eind jaren 90 kwam de sport ook naar Europa.

Amy heeft meegespeeld in de zwaarste klasse tussen de Oostenrijkers, Turken, Polen, Zwitsers, Duitsers en Nederlanders. Ze heeft een prachtige 15e plaats tussen de volwassen behaald in de Freestyle en was beste junior van het toernooi. Ze is weer een paar medailles rijker en heeft een paar prachtige frisbees van Alex gekregen met zijn handtekening erop.

Lees ook

Uitslagen Bos Bedden Loopgroep AG’85

NIEUWLEUSEN – De lopers van Bos Bedden Loopgroep AG ’85 uit Nieuwleusen waren de afgelopen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.