zwaarbevochten zege nieuwleusen

Er werd afgetrapt met Wilko Zieleman op doel, Robbert Veenstra, Martin de Weerd en Erik Uitslag in de verdediging en met Jeroen Elzinga, Erwin Dijk en debutant Steven Visscher in de aanval.

Al snel werd duidelijk dat, de voor Nieuwleusen onbekende tegenstander, beschikt over een goed team. Vooral de spits bleek erg behendig en gevaarlijk. Nieuwleusen had hier moeite mee en keek na een kwartier spelen dan ook tegen een 0-2 achterstand aan. Het zaalteam uit S.V. Nieuwleusen had echter qua balbezit wel een overwicht en creëerde zodoende ook kansen. Na circa 20 minuten spelen, bediende Martin de Weerd met een goede voorzet Jeroen Elzinga. Bij de tweede paal werd de 1-2 binnengeschoten. Vlak voor rust was het de debutant Steven Visscher die een knappe voorzet van wederom Martin de Weerd tegen de touwen werkte. Met de stand van 2-2 op het bord werd er gefloten voor het rustsignaal.

Na de rust hetzelfde spelbeeld. S.V. Nieuwleusen zaal 1 met het meeste balbezit en ’s Helo 1 dat inzakt en er met counters af en toe gevaarlijk uitkomt. Gelukkig was Wilko Zieleman zoals gewoonlijk een uitstekende sta-in-de-weg. S.V. Nieuwleusen probeerde door geduldig op te bouwen kansen te creëeren en kort na rust was het Jeroen Elzinga die met een voorzet Robbert Veenstra bij de tweede paal wilde bedienen. Het was echter een speler van ’s Helo die de bal in eigen doel werkte. Door een knappe individuele actie van de spits trok ’s Helo kort hierna de stand weer gelijk en even later kwam ’s Helo zelfs op voorsprong.

Het werd duidelijk dat Nieuwleusen erg gecontreerd moet verdedigen tegen tegenstanders van een dergelijk niveau. Gelukkig bleef Nieuwleusen gewoon doorgaan met aanvallen en was het Jeroen Elzinga die met een ouderwetse punter de 4-4 binnenschoot. In de slotfase van de wedstrijd hield een speler van ’s Helo Jeroen Elzinga vast en voorkwam hierdoor een counter van Nieuwleusen. De scheidsrechter trok een terechte gele kaart, waardoor ’s Helo twee minuten verder moest met een man minder.

S.V. Nieuwleusen maakte hier goed gebruik van en speelde het meteen goed uit. Jeroen Elzinga schoot de bal knap binnen vanaf de achterlijn op aangeven van Robbert Veenstra. Kort hierna maakte de scheidsrechter een einde aan een spannende wedstrijd waarin S.V. Nieuwleusen uiteindelijk toch wel terecht er met de drie punten vandoor ging. Het creëerde meer kansen en raakte ongeveer vijf maal de paal en/of lat.

Door deze overwinning staat S.V. Nieuwleusen zaal 1 met negen punten uit vier wedstrijden bovenaan in de 1e klasse. Volgende week maandag speelt S.V. Nieuwleusen zaal 1 wederom thuis. De bekerwedstrijd tegen het tweede zaalteam van ZVO uit Ommen staat dan op het programma. De wedstrijd begint om 20:30 uur in de oude sporthal (De Schakel).

Harm Jan Haak maakte de foto’s.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.